Robika! Egy lemészárolt cigány kisfiú emlékére - Városi Kurír

Sorting by

×

Robika! Egy lemészárolt kisfiú emlékére

Akkor hajnalban Tatárszentgyörgy cigánytelepén fegyveresek miután előzőleg felgyújtották a település szélén lévő, Fenyves utcai házukat meggyilkoltak egy 28 éves cigány férfit és ötéves kisfiát .

Hirdetés

Mindenki álljon meg  egy percre!

 Kilenc esztendeje, hogy pirkadatkor Tatárszentgyörgyön meggyilkolták Csorba Róbertet és ötéves kisfiát. Először a házukat gyújtották fel Molotov-koktéllal. A tűztől menekülő apát és karjában kisfiát Robikát, vadászfegyverrel lemészárolták. Mindkettőjüket két-két lövés érte.

Célzott lövések voltak, egyenként is halálosak. A férfi létfontosságú szerveit: a szívét , a máját, a tüdejét és fő ütőerét kilenc sörétszem találta el. Robika koponyaüregébe hatoltak a sörétek, agyroncsolást okozva, szívét és tüdejét ugyancsak eltalálták. Mindketten perceken belül meghaltak, azonnali orvosi beavatkozás sem lett volna képes megmenteni életüket.

Választások előtt állt akkor is az ország!

A rendőrség első megállapítása füstmérgezés volt, elektromos zárlatról beszéltek, amely a tüzet okozhatta. Aztán megtalálták a tűz keletkezésére és a lőfegyver használatára vonatkozó tárgyi bizonyítékokat is. Aljas, állatias módon kivégeztek két embert. Egyikőjük még gyermek volt! Micsoda népség!

De nem csak az elkövetők! Hanem mi is, akik a gyermekgyilkosság után nem vertük félre a harangokat! Mi is, akik nem kürtöltük éjjel-nappal világgá bánatunkat és gyászunkat, a fölött, hogy eszement elmeháborodottak megöltek egy kisfiút is.

Micsoda népség vagyunk!

Mi lehetett más az indíték, mint az, hogy cigány volt. Mit vétett vajon és kinek a gyermek Robika azon kívül, hogy cigánynak született? Kik táplálják ebben az országban a cigánygyűlöletet, az idegengyűlöletet, a másság elleni gyűlöletet? Kik viselkednek úgy, hogy lovat adnak a gyűlölködők alá, magatartásukkal és kommunikációjukkal? Micsoda népség vagyunk! Vannak persze más vélemények is!

Nem kell a mellébeszélés! A rasszista védőduma, hogy mi van akkor, amikor a cigányok ölnek és mikor fogunk megemlékezni azokról, akiket romák gyilkoltak meg. Nem kell az elterelés sem, titkosszolgálati, rendőri mulasztásokra, politikai helyzetre hivatkozással, emberi mulasztásokkal megtűzdelve. Nem kellenek az okoskodó, összeesküvés elméleteket gyártó magyarázatok és az ezeket cáfolni, vagy bizonyítani szándékozó kommentek sem.

Kiállás kell és kiáltás ebben az ügyben! Megölték Robikát, mert cigány volt!

Ez a lényeg, a tény, a valós helyzet! Nincsen más oka annak, hogy őt is kivégezték! Legyen átkozott, aki rálőtt, nyugtát ne lelje soha! Gyáva féreg, alattomos módon megölte őt apja karjaiban. Emberek! Ez még kisfiú volt, gyermeki test! Kihunyt szemeit látod-e most Magyarország?

Kapcsolódó

10 éve mészároltak le hat romát a magyar rasszista sorozatgyilkosok

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.