A Stop Soros napjának hordaléka a Facebookon

Egyesek szerint különlegesen fekete nap volt a tegnapi, mások szerint nem, hiszen semmi új nem történt, a NER ugyan olyan gonoszul robog tovább, mint eddig.  Körülnéztünk néhány, szerintünk mindig fontos gondolatokat megfogalmazó közéleti ember oldalán, hogy látták ők a tegnapot, amikor az még ma volt.

Kálmán László, nyelvész

Úgy láttam, hogy egyesek a mai parlamenti napban valami nagy fordulópontot láttak. Pedig nem történt semmi különös, a NER csak azt adta, mi lényege, a parlamenti ellenzék pedig megint vállalhatatlanul viselkedett.

Vásárhelyi Mária, szociológus

Magyarországon törvénybe foglalták a gondolatrendőrség létét!!! Ezentúl büntetendő cselekmény lesz a bevándorlást pozitív színben feltüntető kommunikációs tevékenység. Aki tehát bárhol, bármilyen okból- akár egy tudományos konferencián – arról beszél, hogy a bevándorlásnak lehetnek pozitív hatásai pl. az adott ország demográfiai problémáira vagy a krónikus munkaerő hiányra, az bűncselekményt követ el és ezért akár börtönbüntetéssel is sújtható. Mostantól tehát törvénybe foglalták, hogy van olyan kérdés, amiről csak negatív véleménye lehet minden magyar állampolgárnak. Orwell legmerészebb rémálmai válnak valóra 2018-ban Magyarországon. (És Kádár János irigykedve néz le ránk.)
Ma bekerült az alaptörvénybe, hogy „idegen népesség nem telepíthető be”.

Vágó István, DK vezetőségi tag

Még jó, hogy a bajorokat, kunokat, szászokat, tótokat, rácokat, svábokat és más idegen népességet betelepítő, a keresztény kultúrát megteremtő nagy királyainkat ez a tiltás nem korlátozta.
Így alakult ki ugyanis az alaptörvényben féltve óvott nemzeti önazonosságunk.

Ma bekerült az alaptörvénybe, hogy „tilos az életvitelszerű közterületen tartózkodás” , illetve az, hogy “az állam mellett az önkormányzatok is TÖREKEDNEK valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.”
Törekednek. Remek. Ha viszont nem sikerül… A lényeg, hogy megpróbálták. Erre kötelezi ugyanis őket az alaptörvény, semmi többre.
A hajléktalanok viszont takarodjanak a közterületekről olyan magánterületre, ami nincs nekik, hiszen ezért hajléktalanok.
Gratulálok, igazán méltányosra sikeredett szöveg.

Lendvai Ildikó volt országgyűlési képviselő, MSZP

Na most. nagyon örülök, és köszönöm is az érdekelteknek, hogy Erzsébeten jól végződik a végtaghiányos kisfiú és családja története. Tudom azt is, hogy a háttér bonyolultabb volt, mint amit érdemes most részletezni. De nagyon várom a hasonló hepiendet Zuglóban is! Nyilván ez sem egyszerű, értem is a dilemmát. A lakók tiltakoznak, hogy a Baptista Szeretetszolgálat és mások (egyébként viszonylag rendezett életű, beilleszkedésre alkalmas) volt hajléktalanoknak teremtsenek a közelükben otthont, és a képviselők úgy gondolják, őket a lakók véleményének érvényesítésére választották meg. De könyörgöm, a lakók azt is tudták a mieinkről, hogy baloldaliak, a világnézetükkel együtt választották meg őket! Az pedig azt követeli, hogy kritikus helyzetben a humánum az első. Van, amikor az együttműködés a választókkal azt jelenti, hogy megpróbáljuk meggyőzni őket
Ez a nehezebb. De ugye egyikünk sem akarná a kerületben pl. bevezetni a halálos ítéletet, pedig lehet, hogy sokan a választók közül annak is hívei?
Istenem, hogy szeretném már megint csak a Fideszt bírálni! Annyi témám volna. Kedves kollégák, adjatok módot, hogy csak ezzel kelljen foglalkoznom!

Para-Kovács Imre, publicista

A magyarság őstörténetével kapcsolatos kérdések a mai naptól átkerülnek a Magyar Tudományos Akadémiától a Puskás Akadémiához

Gábor György, filozófus

Ma este az Irán – Spanyolország labdarúgó mérkőzésen a keresztény kultúra kapuját De Geánek kell megvédenie. Újabb potyagól esetén felkerül a Figyelő listájára.

Kapcsolódó

Sargentini-jelentés – módosítani fogják a dokumentumhoz benyújtott egyes indítványokat

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük