Rogán és a magához való ész – történet az egyszerű vidéki fiúról

Rogánnak a magához való esze már fiatalkorában is megvolt. Valódi munkahelye talán sohasem volt, rájött, a politika világa az, ahonnan a legkönnyebben vezet út a csillogáshoz, a meggazdagodáshoz. Kis befektetéssel, nagy haszon érhető el, főleg, ha meg is van az a hátsó, amely várja a rajongókat.

Mert a karrier útja, bizony nem mindig fáklyásmenet

Mivel nem politikusi életutat szeretnék felvázolni, ezért a mi parasztgyerekünk pályaívével nem szeretnék senkit sem untatni. Hiszen, maga a jelenség érdekes. Hogyan lett néhány év alatt az egykori félszegnek, talán még esetlennek is mondott fiúcskából először  és érzelem nélküli megmondóember, a párt ökle, majd a hatalom egyik kegyeltje, aki gyakorlatilag a törvények felett áll. Valószínűleg a nagy adag bizonyítási vágy, ami párosult óriási ambícióval is, az, amely lehetővé tette, hogy “kinője” magát és elérje, hogy egyike legyen a kiválasztottaknak, akik a hatalom “szent tehenei”.

 

Talán vannak, akik még emlékeznek arra,

amikor az ellenzék vezére magyar hangjaként habzó szájjal “luxus baloldalozott”, karakter- gyilkolászott. Írás közben felvillannak képek akkori megszólalásairól. Rájöttem, kikre emlékeztetett minden egyes alkalommal. A spanyol inkvizíció könyörtelen, gátlások és érzelem nélküli, fanatikus papjaira, akik tízezrével küldték máglyára, az “eretnekeket”. Milliók kacagtak rajta később, amikor -valószínűleg világcsúcsot felállítva- egy pár perces beszélgetés alatt, több mint tízszer

“keményen dolgozó kisemberezett”.

Látszott, mindig túl akart teljesíteni, bizonyítani akarta a gazdájának, hogy megszolgálja a kegyét, érdemes arra, hogy a bűvkörében élhessen. Talán álmaiban, még az utódnak is elképzelte magát.

Valami furcsa véletlen miatt a neve mindig olyankor bukkant fel,

amikor kétségesnek is mondható ingatlanügyekről, “tévesen” kitöltött vagyonnyilatkozatról, több százezer forintos táskákról, urizálásról volt szó. Így lett belőle, a plebejus ivadékból, luxus jobboldali. Nem szorgos munkája, hanem más “erényei” miatt került mind gyakrabban az elmúlt években a lapok címoldalára. Hol volt már az egykori szerény fiúcska? Élete, a látszat szerint a pénz, és a még több pénz körül forgott. Az elmúlt hónapokban látszólag csendben volt. A párt eldugta, féltették a nyilvánosságtól, mint a tűztől. Egy közleményt adott ki a tárcája,hogy a miniszter válik, az “ügyes üzletasszony” feleség már nem Tónival üzletel.

Mint a mennykő csapott be a közvéleménybe, a miniszter 2020-as vagyonnyilatkozata

Fekete, fehéren kiderült, hogy a “eccerű” falusi gyerek majdnem milliárdos. Hirtelen 800 milliós vagyonról ad számot. Valószínűleg az történt, hogy a közjegyző előtt a válási papírokban szereplő összeget nem merte letagadni, így ezt a “szerény” összeget szerepeltetnie kellett a nyilatkozatban. Rogán Antal lényegében egész életében a politikából tartotta fenn magát, és családját. Vajon miképpen lehet 800 milliós vagyont /ez a közös vagyon fele? / egy 48 éves magyar politikusnak, akinek tisztességes, jól fizető munkahelye -azon kívül, hogy “feltaláló”- nem volt.

A 800 millió az mintegy 800, minimálbéren “kecsülő” kisember” egy éves bére.

Ilyen jól fizet a politika, vagy ilyen takarékos ember a mi Tónink? A kérdés második felével szemben, erős kétségeim vannak. Valószínűleg sok “keccsölő” magyar kisember várja Rogántól a választ, miképpen lehet kevés munkával, ilyen halom pénzt keresni?

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük