Sorting by

×

Rogán Antal: “a feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába”

Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter -megelégelve a sajtóban megjelenteket- a Magyar Nemzetben adott interjút felesége és annak családja földügyeivel kapcsolatban.

Az egész földvásárlási ügyet hazugságokon alapuló gyűlöletkampányra használta fel a baloldali sajtó. A cikkek megjelenése előtt engem egyik orgánum sem keresett meg, nem voltak kíváncsiak arra, hogy az általuk szerzett információk valóban igazak-e. A feleségem állami banktól hitelt nem kapott és semmilyen föld nem került a tulajdonába. Ráadásul a jövőben sem szeretne földtulajdonos lenni

-nyilatkozta Rogán a portálnak.

Megtették a jogi lépéseket…..

Sem a feleségem, sem a családja nem kíván közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra.

-lengette be a várható következményeket a miniszter.

A Budapest Bank eddig a banktitok miatt nem nyilatkozhatott

A bankokat ugyanis köti a banktitok, sem az ügyfelekről, sem a hitelekről nem adhatnak tájékoztatást. A család az elmúlt napokban felmentette a Budapest Bankot a banktitok alól, így a bank ma a nyilvánosság előtt is cáfolta a megjelent cikkeket

– tette hozzá a Magyar Nemzet.

A tulajdoni lapok tanúsága szerint a szóban forgó földterület nem került Rogán Antal feleségének birtokába, az ingatlanokon nincs és nem is volt jelzálog bejegyezve

– írja a lap.

Korábban a 444.hu cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy pár héttel Rogán Antal harmadik esküvője előtt, 2020. november 20-án a miniszter új feleségének családja hatalmas összegért vásárolt földeket Északkelet-Magyarországon, ehhez pedig az állami Budapest Bank kölcsönét vették igénybe. A tranzakcióról egy nyilvános szerződés is elérhető Tardona honlapján.

Raskó György agrárközgazdász szerint

a bankok általában a föld értékének 20-30 százalékát kitevő önerőt követelnek, a kedvezőbb ajánlatok többnyire a kisebb gazdáknak szólnak, vagy valamilyen pluszfedezetet, illetve hitelgarancia biztosítást kérnek.

A Budapest Bank egyébként jelenleg állami tulajdonban áll, és tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak.

A bank kockázatvállalásáért és működtetéséért felelős vezérigazgató-helyettese pedig Puskás András, aki néhány éve Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben. (HVG via 24.hu)

A cikkben arról a cégről nincs szó,

amelynek negyedét az Átlátszó értesülései szerint Rogán Antal új feleségének apja hétszázötvenezer forintért szerezte meg úgy, hogy nem sokkal korábban a cég 2,232 milliárd forintot kapott mezőgazdasági szaktanácsadásra az uniós finanszírozású vidékfejlesztési programból. A támogatáshoz a cégnek 165 millió forint önrészt kellett előteremtenie, de erre a 47 milliós vagyonból nem volt lehetősége. Nem sokkal később viszont a korábban állami irányítás alatt álló Budapest Banktól 315 millió forintos kölcsönt kapott a cég.

figyu

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.