Rogán (feltaláló) Antal újabb testhezálló feladata

Rogán Antaltól nem áll messze az informatika világa, tessenek csak visszagondolni arra, amikor feltalálói minőségében zsebelte be az elismerést. Bánki Donát, Jedlik Ányos, Neumann János után új üstököst köszönthettünk a magyar feltalálók sorában!

A megkerülhetetlen

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá kerül a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt., a Magyar Közlönyben megjelent rendeletet az mfor.hu vette észre. Ezzel Rogán Antal megkerülhetetlen lesz az állami informatikai közbeszerzéseknél. A Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. a 15 és 250 millió forint közötti beszerzéseket vizsgálja, azt meghaladóakat pedig továbbküldi a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak.

A Magyar Közlönyben megjelentek értelmében beszerzési tárgyanként és érintett szervezetenként 15 millió forintot elérő és a 250 millió forintot meg nem haladó beszerzési igényt fogja megvizsgálni. Az ezt meghaladó érték esetében viszont a beszerzési igényt állásfoglalásra megküldi a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak. A végső jóváhagyás ugyanakkor a rendelet szerint több esetben az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítéséért felelős minisztertől, azaz a miniszterelnök kabinetfőnökétől, Rogán Antaltól érkezik.

Az ügynökségnek az érintett szervezetek az eljárás lefolytatásáért központosított közbeszerzési díjat fognak fizetni. Ennek mértéke az eljárás eredményességétől és értékétől függ és a nettó érték néhány százalékát jelenti.

Az érintett állami szerveknek és vállalatoknak minden év március 31-ig kell feltöltenie az éves IT-fejlesztési- és beszerzési tervét a Központosított Informatikai Beszerzési Rendszerbe (KIBER).

Forrás

Kapcsolódó

Rogán volt “homokozójában” az óvodai beiratkozáskor alá kell írni, hogy “biodíszlet” lehet a gyerekből…?

Rogán Tóni, aki elvesztette parasztgyerek jellegét

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük