Rogán Antaltól nem áll messze az informatika világa, tessenek csak visszagondolni arra, amikor feltalálói minőségében zsebelte be az elismerést. Bánki Donát, Jedlik Ányos, Neumann János után új üstököst köszönthettünk a magyar feltalálók sorában!

A megkerülhetetlen

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá kerül a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt., a Magyar Közlönyben megjelent rendeletet az mfor.hu vette észre. Ezzel Rogán Antal megkerülhetetlen lesz az állami informatikai közbeszerzéseknél. A Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. a 15 és 250 millió forint közötti beszerzéseket vizsgálja, azt meghaladóakat pedig továbbküldi a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak.

- Hirdetés -

A Magyar Közlönyben megjelentek értelmében beszerzési tárgyanként és érintett szervezetenként 15 millió forintot elérő és a 250 millió forintot meg nem haladó beszerzési igényt fogja megvizsgálni. Az ezt meghaladó érték esetében viszont a beszerzési igényt állásfoglalásra megküldi a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsnak. A végső jóváhagyás ugyanakkor a rendelet szerint több esetben az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítéséért felelős minisztertől, azaz a miniszterelnök kabinetfőnökétől, Rogán Antaltól érkezik.

Az ügynökségnek az érintett szervezetek az eljárás lefolytatásáért központosított közbeszerzési díjat fognak fizetni. Ennek mértéke az eljárás eredményességétől és értékétől függ és a nettó érték néhány százalékát jelenti.

Az érintett állami szerveknek és vállalatoknak minden év március 31-ig kell feltöltenie az éves IT-fejlesztési- és beszerzési tervét a Központosított Informatikai Beszerzési Rendszerbe (KIBER).

Forrás

Kapcsolódó

Rogán volt “homokozójában” az óvodai beiratkozáskor alá kell írni, hogy “biodíszlet” lehet a gyerekből…?

Rogán Tóni, aki elvesztette parasztgyerek jellegét

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét