(Rogán) Obrusánszki Barbara fiatal földművesnek minősül! – Egy vagyonbevallás margójára

A vagyonbevallás márcsak ilyen! Érdekes hely ez a Magyarország, minden év elején az országgyűlési képviselők, politikus vagyonbevallásáig kell várni, hogy kiderüljön valami turpisság.

Idén nem csak a vagyongyarapodásnak lehettünk szemtanúi, de Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnökről az is kiderült, hogy megváltozott a családi állapota. A 49 éves fideszes politikus új, immáron harmadik felesége Rogán Barbara húsz évvel fiatalabb férjénél.

A Blikk “szenzációként” tálalja a Rogán esküvő részleteit, ami annyiból áll, hogy ők ketten és két tanú a koronavírus-járvány idején elmentek az anyakönyv-vezetőhöz. A “bennfentes” cikk szerzője megjegyzi, hogy “a hölgy nemcsak csinos, okos is: az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett magyar szakon, diplomamunkáját Molière: A mizantróp című drámájáról írta”.

Az Átlátszó.hu azonban máris sokkal nagyobb sztorira bukkant

Az oknyomozó internetes portál kiderítette, hogy az Obrusánszki család: papa, mama és Barbara tavaly ősszel egy gigantikus föld adás-vételben voltak érdekeltek.

A miniszterelnöki kabinetfőnök új neje és annak szülei két további társukkal még az esküvő előtt, novemberben szerződtek 1022 hektár földbirtok adásvételéről. A sztoriban az az igazán meglepő, hogy

“a vevők alig 83 millió forintot tudtak összeszedni a vételárhoz. A maradék összeget, azaz közel 1,6 milliárd forintot a Budapest Bank Zrt. finanszírozza a 2020 novemberére datált adásvételi szerződés szerint.”

A mindösszesen 1022 hektárnyi föld Borsod megye nyugati csücskében található

A szerződésben szereplő Obrusánszki (ma már Rogán) Barbara “fiatal földművesnek minősül az elővásárlásra jogosultak sorrendjében”.

Így már minden érthető: a mindössze 28 éves miniszter-feleség a modelleknek fenntartott kifutót felcserélte a “szaros csizmára”… Az már csak hab a tortán, hogy az egykor modellkedéssel is foglalkozó Obrusánszki Barbaráról szőrén-szálán eltűntek a fényképek a közösségi médiából. Csak egy horvát lap archív cikkében lelhető fel egyetlen kép a miniszter új feleségéről.

A fiatal pályakezdőknek a földműves regisztrációhoz

hitelt érdemlően igazolniuk kell, hogy megfelelő tudással, tapasztalattal rendelkeznek a mezőgazdasági tevékenység végzését illetően.
“Ezt a gazdálkodók a mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséget igazoló bizonyítványuk felmutatásával, érvényes őstermelői igazolványuk, illetve az elmúlt öt évből legalább három év vonatkozásában lezárt értékesítési betétlapok bemutatásával tehetik meg. Őstermelői, mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettség hiányában igazolniuk kell, hogy a kérelem benyújtását megelőzően legalább 3 évben mező-, erdőgazdasági tevékenységet, illetve kiegészítő tevékenységet saját nevükben, kockázatukra folyamatosan Magyarországon végeztek, és ebből igazoltan árbevételük származott. Vagy igazolniuk kell azt, hogy nyilvántartott mezőgazdasági termelőszervezetben legalább 3 éve legkevesebb 25 százalékos tulajdonosi részesedéssel rendelkeznek és ott személyes közreműködésükkel végzik a termelő tevékenységet.”
vagyonbevallás
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük