Connect with us

Sport

Rögbi 100, Magyarporoszág

Megosztás

A Budapest Kongresszusi Központban rendezett rögbi-gálán a különböző kategóriákban 16 díj talált gazdára, többségében a 2023-as teljesítmények alapján.

rögbi
Megosztás

Centenáriumi rögbimérkőzést rendeznek március 16-án Budapesten, ugyanis éppen száz évvel ezelőtt rendezték az első meccset Magyarországon a sportágban.

Kié lesz a jubileumi Albert Kupa?

A magyar szövetség pénteki gáláján elhangzott, hogy a korabeli összecsapáson a magyarok ellenfele a Cambridge Rugby Club volt. Az angolok március közepén visszatérnek és összecsapnak a magyar válogatottal az Albert Kupáért, amelyet Szentgyörgyi Albertről neveztek el. A Nobel-díjas magyar tudósnak volt Cambridge-i kötődése, hiszen ott lett a kémia tudományok doktora. Az olimpiai hetes rögbiben július 13-tól ismét Európa-bajnoki állomásnak ad otthont a Budapest Rugby Center. A cél a férfiaknál és a nőknél is a dobogó megszerzése.

A Budapest Kongresszusi Központban rendezett gálán a különböző kategóriákban 16 díj talált gazdára, többségében a 2023-as teljesítmények alapján.

A magyar rögbi alapítójáról elnevezett Carlo Passalacqua-életműdíjat Erdélyi Sándor, Körmöczi Béla és Vitéz Bene Kálmán vehette át.

Forrás

Ezeket olvasta már?

rögbi

Szerző