„Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – kiabálták a Margit hídon az autósok az öngyilkosságra készülő fiúnak - Városi Kurír

Sorting by

×

„Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – kiabálták a Margit hídon az autósok az öngyilkosságra készülő fiúnak

Szerda délután egy 18 éves fiú a Margit hídról akarta levetni magát a Dunába, azonban a rendőrök időben vissza tudták őt rántani a korlát víz felőli oldaláról. Most kiderült, hogy egy arra járó civil is sokat segített nekik.

Hirdetés

Fináncz Dominik a Borsnak mesélt a történtekről

A 22 éves férfi szerda délután munka után sétált hazafelé a Margit hídon, amikor meglátta a híd belső korlátján a srácot. Zsigereiben érezte, hogy nagy a baj, mindjárt a mélybe veti magát, ezért odasétált hozzá és beszélgetni kezdett vele. Meghallgatta bánatát, biztató szavakkal próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, sőt a rendőrök kiérkezéséig vele maradt.

“A barátnőmmel beszéltem telefonon, amikor megláttam a bajban lévő srácot. Egyből letettem a telefont, majd mentem is hozzá. Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei” – – idézte fel a történteket a segítséget nyújtó fiatal.

Fináncz Dominik civilben a csókakői polgárőrség tagja, talán ennek és egy éves katonaságának is köszönhető, hogy az öngyilkosságra készülő srác segítségére sietett.

“Mindent mondtam neki, ami az eszembe jutott, hogy mondja el, mi a baj, segítek. Hogy ha bejön, meghívom egy sörre, megölelem, bármi. Elmesélte, hogy kidobták a szülei, teljesen kétségbeesett, nem lát kiutat. Mondtam neki, hogy az élet szép, segítek!”

Dominik a rendőrök kiérkezéséig beszélt a sráchoz, miközben a mellettük elhaladó autósok bekiabálása csak nehezítette a helyzetet.

Nem csoda, hogy mikor a rendőröket meglátta a srác, csak annyit mondott nekik, hogy lőjetek le! – folytatta.

“Nagy segítség volt Dominik, mert elterelte a srác figyelmét, így oda tudtam lopakodni” – vette át a szót Koszó Attila járőr. “Ketten megfogtuk kétoldalt a vállát, majd a közben megérkezett 5. kerületi kollégával be is tudtuk húzni a fiatal srácot, megmentettük az életét. Szomorú, hogy ilyen fiatalon el akarta dobni az életét! A mentők bevitték kórházba, orvosi segítségre van szüksége.”

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Forrás: Bors

Fagyállót ivott a 15 éves Máté, hogy ne kelljen a rettegett iskolába bemennie

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “„Rohadjál meg! Dögölj meg! Gyerünk, ugorj!” – kiabálták a Margit hídon az autósok az öngyilkosságra készülő fiúnak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.