Rohanunk a háborúba!

74 éve ért véget a borzalom, és ismét itt kopog Európa kapujában. Akár hiszi akár nem megint mi magyarok, pardon a mi vezetőink készülnek kinyitni neki az ajtót. Ilyen helyzetben mindenkinek kötelessége végiggondolni Vásárhelyi Mária szociológus gondolatait.

Nos hát kedves demokrata barátaim,

szerintem is eljött a politikai cselekvés ideje. Vagy némán asszisztálunk az ország teljes fasizálódásához és végromlásához, vagy megpróbáljuk megmutatni, hogy nem akarunk egy ilyen országban élni. Azt hiszem itt az ideje, hogy minden demokrata félretegye az összes sérelmét, sértettségét, és együtt emeljük fel szavunkat a végveszély ellen!

Vége a pávatáncnak, Orbán immár egyértelműen kifejtette, hogy az országot az európai szélsőjobboldal felé fogja kormányozni, és a magyar kormány Európa első szélsőjobboldali, fasiszta eszméket valló kormánya. Ismét gyászos szerep jut nekünk a történelemben, ha nem próbáljuk meg feltartóztatni az “egyszemélyi vezető” diktatórikus ámokfutását. Most nem utolsó csatlósok, hanem zászlóvivők leszünk ebben a garantáltan drámai véget érő történetben.

Közeledik május 8. (9), a második világháború végének 74. évfordulója. Ha azt szeretnénk hogy a 75. évfordulót ne egy újabb háború felé rohanó Európában éljük meg, akkor rendezzük sorainkat és adjuk a hatalom tudtára, hogy békében és demokráciában akarunk élni.

Forrás: Vásárhelyi Mária közösségi oldala

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük