A római ámokfutó – Agyonlőtték az olasz miniszterelnök barátnőjét

Európában is nemcsak megjelentek  az ámokfutók, de számuk mintha szaporodna az utóbbi időben. Legutóbb vasárnap egy társasházi közgyűlésen kezdett el lövöldözni váratlanul egy férfi, többen megsebesültek, és hárman meg is haltak.

Az ámokfutót élve fogták el

Giorgia Meloni olasz kormányfő egyik ismerőse is meghalt abban a lövöldözésben, amely vasárnap sokkolta Olaszország fővárosának lakóit.
Az incidens egy kávézóban tartott társasházi lakógyűlésen történt, ahol egy 57 éves lakó kezdett el lövöldözni. A lövöldöző férfi több embert megsebesített, közülük három nő meg is halt. A gyanúsítottat őrizetbe vették.

“Szemtanúk azt mondták, a támadó becsukta maga után a kávézó ajtaját, és azt kiabálta, hogy mindenkit megöl. A Rai News olasz hírtelevízió úgy tudja, az 57 éves gyanúsítottnak korábban több vitája volt a lakóközösséggel.”

(Friss híreink!)

Meloni búcsúja

A kormányfő személyes hangvételű bejegyzésben  búcsúzott az áldozattá lett barátnőjétől azt írta, hogy

„Nicoletta egy védelmező anya, őszinte és diszkrét barát, egyszerre erős és törékeny nő volt. De mindenekfelett szakember volt, rendkívüli hivatástudattal(…) Nicoletta a barátom volt. A férje, Giovanni és tízéves fia, Lorenzo maradtak magukra a halála után.”

Lopott fegyverrel gyilkolt az elkövető
Meloni azt is leírta a posztban, hogy a gyanúsított korábban megpróbált fegyverviselési engedélyt szerezni, de nem járt sikerrel, és ezért egy lőtérről lopta el azt a lőfegyvert, amellyel elkövette a vasárnapi támadást. Hozzátette: bízik abban, hogy a férfit mielőbb felelősségre vonja az igazságszolgáltatás.

De valójában az »igazság« szó nem jó kifejezés ebben az esetben. Mert nem igazságos az, hogy valaki így hal meg

– tette hozzá, majd felidézte egyik utolsó közös emléküket is.

Nicoletta nagyon boldog és gyönyörű volt abban a vörös dresszben, amelyet az ötvenedik születésnapi partijára vett néhány hete. Én mindig így, gyönyörűen és boldogan emlékezem rá. Viszlát, Nico, szeretlek!

– zárta posztját Giorgia Meloni –  írta meg az  Index.

Pin It on Pinterest