A romáknak sikerült, az ellenzék elbukik?

Létrejött és aktívan kiáll a fontosnak ítélt kérdésekben az Ötpárti Összefogás Választási Szövetség 2018 (Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt, Demokraták Magyarországért Új Szövetség Párt, Magyarok Alternatíva Pártja, Mindent a Cigányokért Fórum Párt, Közös Megoldás Magyarországért Mozgalom).

Mégsem lehetetlen?

Az öt roma pártból álló Választási Szövetség a RomNet-hez eljuttatott nyilatkozatában tudatta, ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter a  hódmezővásárhelyi lakossági fórumon a közmunkásokat bűnözőnek nevezett kijelentéséért nem kér bocsánatot, az ország több pontján is demonstrációt szerveznek, valamint bejelentették, 2018. február 12-től aláírásgyűjtésbe kezdenek annak érdekében, hogy közmunkások minimálbérét 40%-os mértékben emelje meg a Kormány. 

NYILATKOZAT 

Az Ötpárti Választási Szövetség felszólítja Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy kérjen  bocsánatot attól a kétszázezer munkavállalótól ,akiket hétfőn egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon bűnözőnek nevezett!

Lázár János a minap még azt mondta, hogy:

„Nevelő célja van” annak, hogy Kormány 2018. január 1-től nem emelte meg a közmunkások bérét, ma meg már azt állítja, hogy „az ország közbiztonsága pedig azért jobb, mert a korábbinál többen ülnek börtönben, és mert a közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek”.

Így már „érthető”, hogy miért nem emelte meg a Kormány a közmunkások minimálbérét. Lázár János logikáját követve ezek az emberek bűnözök, és nem érdemlik meg a minimálbéremelést?

Felszólítjuk Lázár Jánost, hogy kérjen bocsánatot a közmunkásoktól, ellenkező esetben az ország több pontjára kiterjedő demonstráció-sorozatot szervezünk.

Ezennel bejelentjük, hogy 2018. február 12-től aláírásgyűjtésbe kezdünk annak érdekében, hogy közmunkások minimálbérét 40%-os mértékben emelje meg a Kormány. A Kormánnyal ellentétben, mi nem felejtettük el, hogy Matolcsy György annak idején a gazdasági válságra hivatkozva kurtította meg a jövedelmeket. Nos, a válság már elmúlt! Követeljük a munkabéreink visszaadását!

Kérünk mindenkit, aki egyetért az aláírásgyűjtésünk tartalmával, hogy segítsék az aktivistáinkat az ország minden pontján annak érdekében, hogy minél több aláírás gyűljön össze.

„Politikai jogok nélkül soha nem lehetünk szabadok és egyenlők.”

/Nelson Mandela/

 

  • Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt
  • Demokraták Magyarországért Új Szövetség Párt
  • Magyarok Alternatíva Pártja
  • Mindent a Cigányokért Fórum Párt
  • Közös Megoldás Magyarországért Mozgalom

Lázár pofátlan János most a közmunkásokba rúgott bele

Komjáthi Imre válasza Lázár János pökhendi tolvajozására

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük