Rossz hír az Apostol-kedvelőknek: mégsem lesz koncert!

Az Apostol zenekar a Facebook oldalára posztolta ki hétfő késő este a Broadway Jegyiroda közleményét: elmarad augusztus 28-án a zenekar születésnapi koncertje, azt új időpontban, 2021. március 7-én tartják meg a Papp László Budapest Sportarénában. “Hosszú huzavona után, keserves kínok között” született meg a döntésük – fogalmazott videofelvételén a zenekar frontembere, Meződi József.

“Kedves Közönségünk! Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy a 2020. augusztus 28-ra meghirdetett Apostol 50 koncertet egy új időpontban, 2021. március 7-én tartjuk meg a Papp László Budapest Sportarénában!” – az Apostol zenekar osztotta meg hétfő késő este a Broadway Jegyiroda közleményét a Facebook oldalán.

Róka fogta csuka helyzet volt

Ez váratlan fordulat, hiszen az Apostol frontembere, Meződi József az ATV Híradónak még az ellenkezőjéről nyilatkozott a múlt héten. Ő a Gulyás Gergely által bejelentett kormánydöntés ellenére – miszerint a járvány veszély miatt augusztus 15-e után sem oldják fel a koncertek/fesztiválok esetében az 500 fős korlátozást – azt mondta, hogy mivel a szervező cég a koncert megrendezése mellett döntött, nem mondhattak nemet. “Van egy szerződésünk a Broadway Irodával, és ha ők úgy döntenek, hogy megtartják, akkor mi nem mondhatjuk azt, hogy nem lépünk fel: ha lemondanánk, az nagyon sok pénzbe kerülne nekünk. Ez egy ilyen róka fogta csuka helyzet, és nehéz kimászni belőle” – magyarázta az ATV Híradónak az Apostol frontembere.

Ezzel együtt sokakat meglepett, hogy az Apostol együttes augusztus 28-i Aréna koncertjét mégis megtartják. A közönség egészségét tartják szem előtt.

Hétfőn késő este posztolt közleményben ugyanakkor a jegyiroda azt írja:

“Az Apostol együttes és mi szervezők is a közönség érdekeit, legfőképp mindenki egészségét tartjuk szem előtt. Az a célunk, hogy minden jegyvásárló részt tudjon venni a koncerten, és mindenkinek ugyanazt a felhőtlen szórakozást, hangulatot, koncertélményt tudjuk biztosítani. Ezért közösen úgy döntöttünk – bár a jelenlegi hatályos jogszabály nem tiltja, hogy az eseményt megtartsuk az eredeti dátumon -, hogy a koncertet egy olyan új, későbbi időpontban tartjuk meg, amikor azt már biztonságosan, zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani”.

Az új időpont: 2021. március 7

Így később ugyan, de együtt, közösen, méltón ünnepelhetjük meg az Apostol zenekar öt évtizedes fennállását – teszik hozzá közleményben. Azt is közölték, hogy a már megváltott belépőjegyek az új időpontra érvényesek, így azzal a koncert 2021. március 7-én látogatható.

Facebook-videó: “hosszú huzavona után, keserves kínok között …”

“Hosszú huzavona után, keserves kínok között megszülve” döntöttek úgy, hogy az augusztus 28-ra meghirdetett koncertet áthelyezik egy másik időpontra – jelentette be Meződi József a Facebook videóban.

Azért született meg a döntés a szervezőkkel egyetértésben, mert olyan információkat kaptak, hogy nagyon sokan nem mernének elmenni augusztus 28-án a koncertre – tette hozzá az Apostol alapítója, Németh Zoltán. De mint mondta, “nagyon jó lenne, ha az a 10 ezer ember, aki megvásárolta a jegyet, az új időpontban, jövő március 7-én velünk együtt ünnepelné az Apostol együttes 50 éves évfordulóját”.

cigaretta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük