Rossz időkre emlékeztet az újságírók megfigyelése - Városi Kurír

Sorting by

×

Rossz időkre emlékeztet az újságírók megfigyelése

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége tiltakozik az ellen, hogy magyar külképviseletek magyar újságírók külföldi szakmai útjairól információkat gyűjtsenek, s arról jelentsenek a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak.

Hirdetés

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) közleménye

Magyarország 2004 óta az európai közösség tagja. A belépéssel elfogadta az Európai Unió értékrendjét és szabályait, amelyekben a sajtószabadság kiemelt szerepet kap. Érthetetlen, kiben nem bíznak: a független magyar újságírókban vagy az Európai Unió tagjaiban? Mindkét változat rossz.

A MÚOSZ szerint megengedhetetlen, hogy az Európai Unióval szemben egyre élesedő politikai játszmában a független újságírók látogatásairól, találkozásairól született ellenőrizhetetlen nagykövetségi jelentéseket ütőkártyának használják, egy foglalkozás képviselői ellen hangoljanak.

Követeljük, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium vonja vissza az erre vonatkozó utasítását, mert az rossz fényt vet az országra, s régi idők baljós emlékét idézi fel, amikor külföldi útjaik során titkosszolgálati eszközökkel is megfigyelték a sajtómunkásokat. Azóta túl vagyunk egy rendszerváltáson. Ne hozza vissza senki a régi, leváltott korszak elfogadhatatlan gyakorlatát.

Forrás: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

A magyar nagykövetségek jelentéseket írnak a kormánykritikus újságírók külföldi útjairól

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.