Éhínségi gumi(rovar)-csontok

Németh Szilárd a gasztronómiáért aggódik. Holott könnyen lehet: egyszerűen fogalma sincs, hogy mit esznek a menekültek. Ez még a rovarokra is igaz lehet, mert elég sok raktári kártevő ismert ahhoz, hogy pók, molylepke, muslinca, zsizsik és társaik belekerüljenek az étrendbe. Legfeljebb nem tudunk róla. Ha már itt tartunk, Fazekas Sándor hány rovarból készült ételt kóstolt meg tudatosan? 

Nem kötelező kandírozott sáskát enni

Ugyanakkor érdekelne, hogy Fazekas Sándor hány rovarból készült ételt kóstolt meg tudatosan? De még ebben az értelemben sem érne többet a véleménye, mint egy strigulát a világ élelmiszeratlaszán. Vagy ízlett neki, vagy nem. Ha nem, akkor nem kötelező, hogy kandírozott sáskát egyen. Ebben az esetben tulajdonképpen örülhetne is az irigy szíve, ha olyanok jönnek menekültként, akiknek ez utóbbi a napi étkezés alapvető része. Mert ebben az esetben nem eszik el előle a sáskákat, míg az ő étkezése sem veszélyezteti a menekültekét.Tulajdonképpen mindenki jól jár.

Fazekas netán országos éhínséggel számol?

Gumicsontnak is kiváló ötlet a gasztronómia válságát bedobni a választási küzdelembe. Fazekas Sándor rovarevős migránsozása más célt aligha szolgálhatott. Ahogy a fórum másik, azóta szögeiről is ismertté vált résztvevőjének komoly aggódása sem.

Fazekas, földművelésügyi – tehát az élelmekért is felelős – miniszter aggodalma egy esetben érdemes komolyabb figyelemre. Abban, ha a rovarok fogyasztására az is rákényszerül, aki legfeljebb az éhhalál küszöbén enné meg a cserebogarat. Ebben az esetben a miniszter kijelentését nagyon is komolyan kell venni. Mert ez azt jelentené, hogy a mezőgazdaságért felelős miniszter országos éhínséggel számol a közeljövőben. Vajon a visszatérítendő korrupciós pénzek, illetve az oroszokkal szembeni adósságok kapcsán tartandó padlás-söprésekre, vagy a tönkretett globális éghajlatra gondolhatott? Miközben érdekes lenne tudni azt is, hogy milyen „hagyományos” étkekért aggódnak Németh Szilárddal felváltva.

Mert számos, ma elterjedt étel-alapanyag, fűszer aranyáron, de inkább aranyáron sem volt a környéken sokáig. Ha pedig gondja van valakinek a gyros-szal, hát ne egye. Egyen halpaprikást, ha jobban szereti. Csak arra vigyázzon – a magyaros diéta jegyében –, hogy ne tegyen bele paprikát, és inkább borsot sem, mert idegen étkek azok. Napraforgó olaját se vegye, és burgonyának földbeni gumóját se. Midőn a csicsókát is vesse ki fazekából. Mert mindezek idegenek. Az utóbbiak még földben is teremnek. Ahol még esetleg egy rovar, vagy giliszta is látótávolban volt.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük