Az Unió pléhtáblákon – A pénz jó, ha jön, de a feltételek Orbánnak nem kellenek! – Kiutunk Európából

Mostanában egyre kuszábbnak tűnik a magyar kormány és az Európai Bizottság, vagy inkább az Európai Unió viszonya. Persze önmagában az ilyesféle megállapításoknak nem sok értelme van, tekintve hogy Magyarország (egyelőre?) az Európai Unió teljes jogú tagja.

Tovább

Minden gyermek után 333 eurót kapnak a rászoruló családok

Ne örüljön a nyájas olvasó, mert a hír a 333 euróról igaz, de természetesen nem nálunk ilyen nagylelkű a kormány. Pontosabban ez nem is nagylelkűség, csupán az ország felelősségvállalása, hogy a válság után súlyos bajba jutott családok és esetenként nélkülöző gyerekek többlet támogatáshoz jussanak.

Tovább

Matolcsy nyomán: az ikes igék létéből egyenesen következik, hogy minden pályázatot Mészáros Lőrincéknek kell nyerniük

Az ember olykor hajlamos arra a meggyőződése jutni, hogy mindenki megbuggyant. Ami a vezetőinket illeti, ez természetesen tévedés. Valójában arról van szó, hogy sokoldalúak, és feladatkörükön túl más területeken is képesek nagyot alkotni.

Tovább

1 év 6 hónapra kiiktatná az ügyészség Fekete-Győrt az ominózus játékboltban is kapható lila füstölődobálás okán

Ma délelőtt folytatódott az Orbán-ügyészség által ellenem indított per, miután múlt héten Mészáros Lőrinccel szemben pert nyertem, mely szerint nem bűncselekmény, ha bűnözőnek minősítjük Orbán Viktor strómanját – írta Fekete-Győr András közösségi oldalán.

Tovább

Hétköznapi magyar-gender – hitte volna?

Magyarországon 2020-ban közel tíz százalékkal több nő dolgozott a tudomány és a technológia területein, mint férfi. Ezzel hazánkban nem csak az EU-s átlagnál volt magasabb a hölgyek aránya ezeken a területeken, hanem például a Németországi és Franciaországi számoknál is. Vannak persze országok, ahol a nemi arányok még a mienknél is inkább a nők javára tolódtak el-írtja a Pénzcentrum. A cikk Magyarországgal foglakozó részletét szemlézzük. Lássuk a is magyar-gendert!

Tovább

Márki-Zay szerint Orbán -ha szükségét látja- pornófelvételekkel és bűnügyi aktákkal is kész zsarolni ellenzéki kollégáit

Úgy tűnik, izgalmakban, aljasságokban, intrikákban gazdag egy év elé nézünk! Hiába, Orbániában így zajlik a választást megelőző időszak. A most regnálók foggal-körömmel  ragaszkodnak jelenlegi állásaikhoz és ahogy eddig sem, feltehetően a jövőben sem riadnak vissza a nemtelen támadásoktól. Legfeljebb majd hónapokkal később portáljaik kiadnak egy “valótlanul állítottuk…” kezdetű helyreigazítást.

Tovább

Elegem van! Egy keresztényietlen “keresztényről”, avagy a tisztifőorvos érzéketlensége

Kicsit úgy érzem magam, mint Királyhegyi Pál a saját maga alkotta anekdotában, amelyben egy keretlegény két év munkaszolgálat után belerúgta a maga ásta gödörbe, erre ő így “reagált”: “Na tudja mit? Most lett elegem az egészből!” Nekem is pontosan most lett elegem abból, hogy egy megfelelési kényszeres egykori középszerű háziorvos ossza az észt az országnak, olyan, akire a hatalom, ki tudja miért, rádobta a nagyon bő tisztiorvosi kabátot.

Tovább

Élethosszig kurátorság évente 18 milláért – e’-mán döfi!

A gombamód szaporodó alapítványok korát éljük. Ezt találták ki orbánék arra, hogy függetlenül attól, hogy elveszítik, vagy sem a 2022-es választást, megkerülhetetlenné váljanak az elkövetkező beláthatatlan időben. No meg persze azért, hogy kádereik a végeláthatatlan párthűségükért cserébe combos havi fixet tudhassanak magukénak. Persze minden alapítványhoz jár egy kuratórium!

Tovább

Magyar György: az „Orbán takarodj” szerintem nem mond semmit – Egy televíziós vita margójára

Meglehetősen heves, gyakran értelmiségi gondolkodókhoz sem igen illő vita folyt többek között az ellenzéki előválasztás kapcsán hétfőn az ATV-ben. Annyi azonban kiderült, hogy a Fidesz mellett álló közéleti szereplők mintha tartanának ettől, és igyekeznek megosztani az együttműködésben résztvevő hat párt támogatóit.

Tovább

Csak a tolvaj húzza szemébe a sapkát, ha rendőrt lát az utca túloldalán, avagy miért fél a Fidesz az Európai Ügyészségtől?

Emlékeznek még arra, hogy az Országgyűlés fideszes többsége tavaly évvégén egy olyan határozatot fogadott el Orbán Viktor brüsszeli tárgyalásai előtt, amely feltételekhez kötötte azt, hogy a Fidesz miniszterelnöke rábólintson a közös, uniós költségvetésre? – tette fel a kérdést Ujhelyi István közösségi oldalán.

Tovább

Holoda Attila: nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy Orbánék, előre megfontolt szándékkal, aljas módon visszatartják a Védettségi kártyák kiadását…..

Sokan panaszkodnak, hogy már rég megkapták az oltást, de a védettséget igazoló kártya még nem jutott el hozzájuk. Náluk már csak azok vannak többen, akik a átesettek a Covid-fertőzésen és mégsem tudhatják magukénak a plasztikdarabot, aminek hiányában önhibájukon kívül nem élhetnek a nyitásadta lehetőségekkel.

Tovább