Két virológus, két vélemény – Szlávik János és boldogkői Zsolt a negyedi oltásról

Szlávik János infektológus a Dél-pesti Centrumkórház főorvosának nevét szinte egy időben jegyezte meg az ország a korona-viruséval. A főorvos azóta -rossz újságírói fordulattal- szinte családtag lett minden otthonban, annyit nyilatkozott, de az egyéb népszerűséget hozó lehetőségeket sem vetette meg, így jelent meg például a TV2 napisorozatában is eljátszva önmagát. Most éppen ezen a csatornán beszélt a negyedik oltásról.

Tovább

Mi történt Müller Cecíliával, hova lett a régi nyunyókázós nagyiüzemmód?

Az országos tisztifőorvos mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Müller Cecília közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme. A tisztifőorvos hangneme a továbbiakban is katonás maradt, sehol a rá eddig jellemző szervilis nyugtatgatás, annak helyét az ijesztgetés vette át. Nem lehetne egyszer, csak egyszer simán tárgyilagosnak és hitelesnek lenni?

Tovább

Téli vitamintúra, C vitamintól, a B6-ig

A fényhiány, a diétázás, a gyorsételek fogyasztása miatt télen is nagyon fontos, hogy szervezetünket hozzájuttassuk az olyan vitaminokhoz, amelyeket ilyen feltételek mellett gyorsan felhasználunk. Napi vitaminszükségletünket legjobb természetes forrásból pótolni, de tudjuk mi is ez nagyon nehéz, ezért vannak a bizonyítottan hatásos egyéb szerek. Induljunk együtt a vitamintúrára!

Tovább

Falus Ferenc volt tisztifőorvos szerint, jelenleg a fertőzések nagy részéről nem is szerez tudomást a hatóság

Falus Ferenc volt országos tisztifőorvos, aki a Városi Kurírban is folyamatosanidőről időre elmondja mit gondol, most  az RTL Híradóban fejtette ki miért gondolja, hogy működhet, ha a hatóság lerövidíti a kötelező karantén időtartalmát, és a rejtett, rejtőzködő fertőzöttekről is beszélt.

Tovább

Kásler Miklós riasztó jóslata, döbbenetes számokat emleget a miniszter

Elkezdődött Magyarországon a koronavírus-járvány ötödik hulláma, és ha nem jön újabb mutáció, valamint nem nő jelentősen az átoltottság, akkor a csúcsán 13 ezer is lehet a napi fertőzések száma, 8-9 ezer kórházban ápolttal és napi 200 halottal. Szükség lesz negyedik oltásra, amivel az egészségügyi kormányzat is számol – mondta az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Tovább

Hígítatlan Pfizert adtak be a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben12 oltásra jelentkezőnek, ami hatszoros adagot jelent fejenként

A 24.hu információja szerint egy szakdolgozó tévedésből nem hígította fel az Pfizer ampullában lévő oltóanyagot, ez vezetett a túladagoláshoz. Hat adag vakcinát kapott 12 ember a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben az utóbbi napokban. Az információt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette.

Tovább

Lazítások és szigorítások Omikron-tanácstalanság Európa szerte – Utazás előtt nem árt tudni

Szerdán ismét rekordszámú új Omikron fertőzöttet regisztráltak több uniós országban. Élen jár Franciaország, ahol több mint 332 ezer esetet jegyeztek fel, de helyi szinten rekord a közel 190 ezer olasz, a kevés híján 40 ezer portugál vagy a 24 ezer hollandiai új beteg is.

Tovább

Rusvai Miklós és Falus Ferenc optimista nyilatkozatai a Covid-19 “jövőjéről”

Eltűnhetnek a covid-hullámok 2022 második felétől Rusvai Miklós szerint. A virológus az ATV Híradójának azt mondta: bár január közepétől az omikron hatására berobban az ötödik hullám, 2022 közepétől valószínűleg már nem foghullám szerűen jelentkezni a járvány.

Tovább

Dr. Kunetz Zsombor: önmagát leplezte le levelével Müller Cecília!

Önmagát leplezte le Müller Cecília, az alábbi levelével. Tavaly december 26-án adták be Magyarországon az első koronavírus elleni védőoltást – kezdte a “kályhánál” a könnyebb érthetőség kedvéért Kunetz doktor közösségi oldalán a magyarázatát erős megállapításának.

Tovább

Müller Cecília találmánya: “önkéntesen kötelező” a háziorvos-pluszmunka adóhatósági fenyegetéssel – Reagáltak a megszólítottak

Megjelentek a januári oltási akciónapok részletei: a háziorvosoknak Müller Cecília országos tiszti főorvos előírta, hogy legalább egy hétvégét vállaljanak be a rendelési időn túl. Aki ezt önként nem vállalja, az akár 5 millió forintos egészségügyi bírságra számíthat. Békássy Szabolcs, a háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője szerint nem megoldás, hogy a háziorvosi praxisok oltási tevékenységét bírságok kiszabásával ösztönözik.

Tovább

Sorra fújják le az omikron okán a hagyományos szilveszteri bulikat a nagyvárosokban! – ….ezzel szemben Budapesten?

Az Akropolisz feletti tűzijáték is elmarad, német nagyvárosok is lemondták a rendezvényeket, és Londonban is törölték a Trafalgar térre tervezett eseményt. Berlinben, Münchenben és Frankfurtban sem lesznek nagy események, ahogy Rómában sem tartják meg a nagy szilveszteri bulikat.

Tovább

Az EMMI ha egyszer kimond valamit, legyen az bármekkora hiba is, ragaszkodik hozzá – marad a pedagógusok kötelező oltásának határideje

Nem hosszabbította meg a kormány december 15-ről év végéig a pedagógusok kötelező oltásának a határidejét – tudatták az atv.hu megkeresésére az EMMI részéről. Az oltás pótlására van lehetőségük december 31-ig.

Tovább

Koronavírus-infó Dél-Koreából: a szépreményű “with corona” – nak vége, ismét távolságtartás, négyes fokozat….

Eugenia S. Lee, Dél-Koreában élő író, újságíró napi rendszerességgel számolt be tavasz óta közösségi oldalán a koronavírus-helyzetről, amit az engedélyével közöltünk. A szép reményű “with corona” – nak vége, ismét távolságtartás, négyes fokozat van, az a legmagasabb, este kilencig tarthat nyitva étterem, kávézó stb. és este tízig, a tanuláshoz való helyek – kezdte beszámolóját a pillanatnyi helyzetről.

Tovább

Magyar vakcina-szabadságharc bizonytalan időre felfüggesztve – megint jön az uniós Pfizer vakcina

Emlékeznek még idén májusban az Orbán-kormány volt az egyetlen az EU-n belül aki kilépet a közös vakcinabeszerzésből. Akkor nagy mellénnyel arról beszéltek, hogy nálunk már vakcinabőség van, és mire az megcsappanna elkezd termelni a debreceni vakcinagyárunk. Orbánék ebben is “tévedtek”.

Tovább

Most minden kiderül: melyik vakcina mit tud kezdeni az Omikron variánssal?

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában is izolálták a koronavírus omikron variánsát, aminek azért van jelentősége, mert ezzel megnyílt az út a vakcinák hatásosságának magyarországi vizsgálatára az omikron mutánssal szemben – közölte az NNK csütörtökön az MTI-vel.

Tovább

Drágulnak a vitaminok, van, ami közel kétszer annyiba kerül, mint tavaly

Tavaly egyes népszerű vitaminokból annyit vásároltak az emberek, hogy a C-vitamin több helyen is hiánycikké vált. A vitaminok iránti kereslet idén viszont valamelyest csökkent, ennek egyik oka a drágulás, a másik pedig, hogy a koronavírus okozta kezdeti pánik 2021-re kicsit alábbhagyott. Minden időszaknak megvannak a slágertermékei, a koronavírusnak köszönhetően az elmúlt két évet viszont teljes hullámzás jellemezte a piacon – osztotta meg tapasztalatait Jánvári András, a Multi-vitamin.hu ügyvezető igazgatója.

Tovább