Új cseh miniszter: a visegrádi együttműködés túlértékelt

Mikuláš Bek szenátor (STAN), a leendő kormány európai ügyekért felelős miniszterjelöltje azt mondta, gyengíteni szeretné Csehország kapcsolatait a jelenlegi lengyel és magyar kormánnyal, helyette Németországra és más nyugat-európai országokra akar összpontosítani – írta a Szabadeurópa.

Tovább

Ausztria meglépte: hétfőtől “legfeljebb 20 napig” teljes körű, országos zárlat lép életbe!

Az osztrák lakosság 66 százaléka teljesen be van oltva a koronavírus elleni védőoltással, ami Nyugat-Európában az egyik legrosszabb arány, az ország fertőzési aránya pedig siralmas: a kontinens legmagasabb fertőzési arányával rendelkeznek, 100 ezer főre vetítve ugyanis 971,5 fertőzés jut – írja a Sky News. Ausztria meglépte….

Tovább

Putyin “jó haverság” plecsnit adott Szijjártó Péternek

Barátságrenddel tüntette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a kétoldalú kapcsolatok fejlődéséhez történt nagymértékű hozzájárulásáért. Az erről szóló rendeletet csütörtökön tették közzé az orosz hivatalos jogi információs portálon.

Tovább

Emberhalál után! Módosítják a határvédelmet az erőszakolt migránstámadások miatt

Jóváhagyta a lengyel kormány a határvédelmet módosító törvény tervezetét, amely lehetővé tenné belépési tilalom elrendelését a lengyel-fehérorosz határ menti, jelenleg rendkívüli állapot alá eső térségben, és szabályozná az onnan eddig kitiltott újságírók munkáját is.

Tovább

Ez most komoly? V4-ek, Türk Tanács csúcsot szervez Orbán

Mi jöhet még, hogy és miért próbálhat alámenni a Türk Tanácsnak a magyar miniszterelnök. Eddig egy majdnem ártalmatlan -ha eltekintünk a bele ölt több milliárdtól (persze nem tekintünk)- miniszterelnöki hobbinak tűnt az ázsiai volt Szovjet köztársaságokhoz, és a “nagy oszmán” birodalomhoz történő simulás, ami mostanra súlyos korképpé alakult

Tovább

Feladták a leckét a csehek Orbánnak

Úgy látszik a V-4-ek közül a magyar vezetés, a leggyávább és koncepciótlanabb. Orbánék mindent a jövő évi választási esélyeik tükrében szemlélnek, így a járvány elleni védekezés lehetőségeit is. Rettegnek minden komoly lépéstől. Nem úgy például a csehek. Lenne mit tanulni tőlük.

Tovább

Karácsonyi külföldi utazást tervez? Mi az ön helyében valami nagyon combos B tervvel is készülnénk!

Az országban maradást javasolta  a karácsonyi utazás helyett a szünetre az  egészségügyi miniszter egy vasárnapi interjúban, miközben az észak-olasz régiókban szigorú óvintézkedésekkel készülnek a karácsonyi vásárok megnyitására.

Tovább

Orbán elérte pályája csúcsát: van egy ország, ahol komolyan veszik, amit mond….

Orbán Viktort és beszédíró csapatát is meghökkenthette, hogy a szokásos péntek reggeli “eligazítását” valakik a világban -kerítésen kívül- végig hallgatták és amit mondott, azt komolyan vették. Faramuci a helyzet, mert mégsem hazudtolhatja meg saját magát! Kovács Zoltán és Szijjártó Péter most törhetik a fejüket, miként magyarázzák el külhonban, hogy amit a magyar miniszterelnök mond, azt el kell osztani sokkal és az eredményből gyököt vonni, hogy jól értsék!

Tovább

Ön még nem magyar állampolgár? – Korondon a Fidesz lasszóval fogja a szavazókat! – véli Hadházy képviselő

Honlapja szerint Korond egy falu a romániai Hargita megyében. A Sóvidék legnevezetesebb települése, iparművészeti, idegenforgalmi és művelődési központja. Lakossága 2002-ben: 6180 fő, ebből magyar 4869 fő. Az alábbi történet ebben a faluban játszódik, de feltehetően nem egyedi az eset…..

Tovább

A magyar kormány hallgat -Átnevelőtáborok, bebörtönzések, kényszersterilizáció, ez vár a legtöbb ujgurra

A hollandiában élő ujgur közösség tagjai és szimpatizánsaik kelet-turkesztáni zászlókat lengetve tiltakoznak a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen élő ujgur nemzetiség emberi jogainak feltételezett megsértése ellen Amszterdamban. Több mint negyven ország közösen ítélte el az ujgurok elleni kínai tömeges jogsértéseket.

Tovább

Orbán Viktor legjobb lengyel tanítványa nem hátrál

Lengyelország nem mond le szuverenitásáról – üzente a kormánypárt elnöke. Az uniós jog és a lengyel alaptörvény viszonyáról hozott döntésében a lengyel alkotmánybíróság a Lengyelország szuverenitását veszélyeztető uniós lépésekre reagált, a szuverenitás kérdésében pedig Varsó egy negyedlépésnyit sem fog meghátrálni – szögezte le a lengyel kormánypárt elnöke egy interjúban.

Tovább

Politico: Magyarország nem kívánatos Biden demokráciáról szóló csúcstalálkozóján – Hírünk a világban….

Magyarország és Törökország nem kap meghívót Joe Biden amerikai elnök Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű decemberi online rendezvényére a Politico szerint, amelyet a Hvg.hu vett észre. A Politico szerint a meghívó elmaradásának oka, hogy a két ország messzire sodródott a demokratikus értékektől.

Tovább