Szakíthat egymással a Fidesz és a KDNP!?

Ez lényegében az Európai Parlamentben megtörtént, hiszen míg a Fidesz pártelnöke a tervezett Európai Néppárti (EPP) képviselőkre vonatkozó szigorítások elfogadása előtt otthagyta a néppárti frakciót, addig az egyetlen KDNP-s politikus nem tartott a fideszesekkel.

Tovább

Minden politika! Izrael válasza a diaszpórában élő zsidok és az anyaország viszonyára – ezzel szemben a magyar kormányé a magyarokéra

Dr. Manfred Gerstenfeld, a Jeruzsálemi Közügyek Központjának nyugalmazott elnöke tanulmányt jelentetett meg az amerikai zsidóság hanyatlásáról, valamint Izrael és a diaszpóra közötti ellentétekről.

Tovább

Senki nem hagyhatja el a lakókörzetét! – olvassa az új cseh korlátozásokat!

Amíg “mimagyarok” arról konzultálgatunk, hogy ki mikor szeretne és milyen korlátozást feloldani, mert jön a Húsvét, addig elfogadta a cseh kormány azokat a további szigorításokat, amelyek célja az új típusú koronavírus további terjedésének megakadályozása – jelentette be péntek este Jan Hamácek cseh belügyminiszter.

Tovább

Biden a magyar és lengyel demokráciadeficit okán arcon legyintette Merkelt és Marcont

Vita a demokráciadeficit felett. Joe Biden és Angela Merkel először került szembe egymással Biden amerikai elnökké választása óta a müncheni (virtuális) biztonságpolitikai konferencián, amelyen az USA első embere gyengéden bírálta a német kancellár megengedő politikáját a jog uralmára fittyet hányó országokkal szemben.

Tovább

34 fuldokló, éhező kiskutyát találtak egy magyar autóban a düsseldorfi rendőrök!

Amíg itthon gőzerővel folyik az online párbeszéd, hogy “mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről”, addig két hazánkfia Düsseldorfban “öregbítette hírnevünket” azzal, hogy embertelenül aljas módon kínzott egy kisteherautónyi kutyát.

Tovább

Törvény született: átadhatók az oltási adatok!

Emlékeznek még a nagy felzúdulásra, amikor regisztrációhoz kötötte a regnáló kormány az oltásra való jelentkezést? Sokan féltették személyes adataikat, ami hazánkban 2021-ben nem is olyan ördögtől való, megalapozatlan feltevés. Úgy tűnik, ez hungarikum, mert Izraelben áldásukat adták a képviselők arra, hogy az oltási adatok átadhatók.

Tovább

Orbán: “azt hittük, hogy a mienk”, de engedjék meg, hogy “szívünkben egy kicsit továbbra is mienknek érezzük”!

Miről beszél Orbán, amikor azt mondja, hogy a jog szerint már kétségkívül a lengyeleké, de azt kérte, engedjétek meg, hogy a “szívünkben egy kicsit továbbra is mienknek érezzük” és vigyázzanak rá úgy, ahogy Magyarország tette. Abban a reményben adják vissza, hogy előbb-utóbb a történelemben minden a helyére kerül. A miniszterelnök azt is megköszönte, hogy Magyarország eddig őrizhette…?

Tovább