RTL: Bajkai István kezdeményezte az általa vezetett Fidesz-szervezet feloszlatását

Az rtl.hu birtokába került egy levél, amelyet Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, illetve a párt Budapest 5. számú választókerületi (Erzsébetváros és Terézváros) elnöke küldött szét a helyi pártszervezet tagságának. Ebben az olvasható, hogy Bajkai javaslatára a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége elindította a választókerületi szervezet feloszlatási eljárását.

????????

Az Rtl.hu információ szerint a levelet Bajkai küldte szét a helyi pártszervezet tagságának. A levélben az áll, hogy az ő kérésére a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége elindította a választókerületi szervezet feloszlatási eljárását. A levél azt is közli, hogy a párt alapszabálya alapján

a helyi szervezet tagjai a feloszlatási eljárás alatt nem gyakorolhatják a tagsági jogaikat.

Háttér

A Bajkai vezette Fidesz-szervezet súlyos vereséget szenvedett a 2019-es önkormányzati választásokon, a VI. kerületben a momentumos Soproni Tamás, a VII. kerületben pedig a DK-s Niedermüller Péter lett a polgármester, az ellenzék mindkét önkormányzatban stabil többséget szerzett. A 2022-es országgyűlési választáson szintén ellenzéki győzelem született Budapest 5. számú választókerületében: a DK-s Oláh Lajos nagy fölénnyel, több mint ötezer szavazattal győzte le a Fidesz-KDNP jelöltjét, Kovács Balázs Norbertet, aki szinte az utolsó pillanatban lett a kormánypártok jelöltje Bajkai helyett. Bajkai így tavasszal a Fidesz országos listájáról jutott be a parlamentbe, és lett ismét országgyűlési képviselő.