Sorting by

×

Ruszin-Szendi Romulusz: “a honvédség már nem a Néphadsereg, amikor kihízott részeges tisztek vezetik alkoholos befolyásoltság alatt a sorkatonákat

Csökkenteni kell a bürokráciát, és zéró tolerancia van a kihágásokkal szemben – mondta Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka a Spirit Fm Bázisugrás című műsorában. A parancsnok szerint a katonáknak példát kell mutatniuk.

Emlékeznek Ruszin-Szendi nagyotmondására, mint példára?

Messziről jött magyar honvédség-parancsnok azt mond, amit akar….? A NATO nem tud a Ruszin-Szendi mesélte incidensről, amit az Afganisztánból való kimenekítés alkalmával adott elő! Minden jel arra mutat, hogy a  magyar honvédség-parancsnokot -legyünk jóhiszeműek- félretájékoztatták, vagy felült egy “repülő-folyosói” pletykának, miszerint egy “menekített” egy bombát szerelt össze az egyik gép fedélzetén. Több gond is felvetődik: ha csak hallott az esetről, akkor nem kellett volna tényként közölnie, ha megtörtént az eset, de titkosnak minősítették, akkor miért beszélt róla és a leggázabb, ha beilleszkedve a regnáló retorikájába, egy kitalált menekültellenes sztorit sütötte el.

Nem tudja megerősíteni a NATO, hogy egy Afganisztánból kimenekített ember bombát szerelt egy repülő fedélzetén.

Az esetről a Magyar Honvédség parancsnoka, Ruszin-Szendi Romulusz beszélt, aki a honvédség csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

Volt másik nemzet, akinek a repülőgépének a fedélzetén a menekített már bombát szerelt a vécében.

Az ügy pikantériája volt…

… és ez beugrik?

A mintaadó főkatona ma….

A parancsnok szerint minél egyszerűbb szabályok kellenek a Magyar Honvédségbe, mert túl van biztosítva a rendszer. A bürokráciacsökkentésnek meg kell jelennie a személyi-, pénzügyi-, logisztikai rendszerekben is, mert ahogy fogalmazott, most át van itatva a túlzott ellenőrzéssel a rendszer. Célként nevezte meg, hogy a kiszolgálóállomány ne az egyenruhások létszámát terhelje, hanem ők a jövőben “civilként” dolgozzanak majd.

“Példát kell mutatni, ez a honvédség már nem a Néphadsereg, amikor kihízott részeges tisztek vezetik alkoholos befolyásoltság alatt a sorkatonákat. Ez egy profi haderő, és úgy is kell vislekednünk minden körülmények között”

– mondta a parancsnok.

Az adásban Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt mondta: új szemlélet szükséges az eszközök kezelése kapcsán is.

“Ne az legyen, hogy egyszer megterheljük a költségvetést őrületes kiadással, és aztán 40 év múlva, mikor szó szerint kirohadt alólunk, és a képességei a nullához közelítenek, akkor megint meg kellene terhelni a költségvetést egy őrületes kiadással.”

– mondta. Hozzátette olyan programot szükséges összerakni, ahol ezeknek az eszközöknek életciklusmenedzsmentje van, vagyis befektetésként kezelik az eszközöket.

Figyelik például, hogy mikor van még az eszközöknek second-hand piaca, és azt is, hogy mikor és hogyan tudják a lehető legkisebb befektetéssel folyamatosan szinten tartani a technikai fejlődésben a magyar honvédséget.

A “never ending” sztori

Ruszin-Szendi Romulusz szerint a haderőfejlesztés voltaképpen egy

“never ending” sztori,

ugyanakkor kiemelten fontos, hiszen hatással van a magyar gazdaságra, mert cégek jelennek meg, gyártás és eladás van, fejlesztés szükséges hozzá, és a haderőfejlesztés megjelenik a diplomáciai, külügyi kapcsolatokban is. A teljes beszélgetés itt hallgatható vissza.

Forrás

átver

2 hozzászólás

 • 2021.10.29 - 03:00
  Közvetlen hivatkozás

  1 BILLIÓ 394 MILLIÁRD FORINT… 1.394.000.000.000…azaz:
  4 MILLIÁRD DOLLÁR -ért…
  Mészáros-Orbánnak van: 2 Milliárd dollárja: 700 Milliárd Forintja = 700.000.000.000 Forintja

  Válasz
  • 2021.10.29 - 03:06
   Közvetlen hivatkozás

   Igen, ez a katonásdi…már csak ők maradtak …ez az új STADION, TEMPLOM…1 Billió 394 Milliárd Forintért = 4 Milliárd DOLLÁRÉRT…
   a pénzünkért még elfogadják…

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.