Újságírókat tiltottak ki már megint a parlamentből

Természetesen a még megmaradt ellenzéki sajtó újságíróit tiltották ki a parlament alakuló üléséről. 

Az Index egyik újságírója regisztrálni szerette volna magát az Országgyűlés keddi alakuló ülésére, de a parlamenti sajtóiroda válaszában közölte, hogy nem áll módjukban teljesíteni a sajtóakkreditációs kérelmét, mivel „az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat”.

Az ürügy: korábbi, már lejárt kitiltás

Az újságírót először 2016-ban, majd 2017-ben tiltotta ki Kövér László házelnök, amiért a kijelölt területen kívül próbálta meg szóra bírni a kormány képviselőit.

Hasonlóan járt a 444.hu is, a portál újságírója is azt a választ kapta, hogy csak azoknak a kérését tudják figyelembe venni, „akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat”.

hvg.hu-val is ugyanez történt, az oldal videós újságíróját még 2016-ban tiltották ki néhány hónapra, azonban erre hivatkozva nem engedik be most sem tudósítani.

(Forrás: Index, 444, hvg.hu, 24.hu)

Kapcsolódó:

A Fidesz törpe kisebbségben! – A médiaszabadság ellen szavaztak Brüsszelben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük