Sajtófőnök-casting

Végre rájöttem, hogyan választanak miniszterelnöki sajtófőnököt.

A jelentkezőket sorba állítják,

és az nyer, aki a legrezzenéstelenebb arccal képes felmondani a következő mondatot:

“A magyar kormány nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, így a médiatulajdonosok döntéseivel sem.”

Nem olyan könnyű, próbálják csak meg, aki vihog vagy képeket vág, az kiesik.

Havasi Bertalan megérdemelten nyert

Elismételte a vizsgafeladatot Strache kapcsán is. Most már csak arra kellene valami magyarázat, kinek-minek a hatására jutott ugyanabban a pillanatban ennyi médiatulajdonos: Mészáros, Habony, Nyerges, Schmidt Mária, a Matolcsy-fiú stb. egyszerre arra a döntésre, hogy ingyen odaajándékozza tulajdonát az új kormányközeli holdingnak. Csak egy a biztos: nem a kormány volt. Talán valami égi szózat vagy ilyesmi. Lényeg, hogy magasról jöhetett.

Forrás

Háttér

A 444.hu  megkérdezte a miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant, mit szól Orbán Strache ügyéhez, és a neve felemlegetéséhez és arra is rákérdeztek, hogy Orbánnak még mindig az-e a véleménye Strache-ról, mint május elején, amikor a Kleine Zeitungnak az mondta az osztrák alkancelláról, hogy kitűnik a „dekadens” európai politikai mezőnyből? Az interjút akkor adta, amikor Strache épp Budapesten járt és baráti tárgyaláson vett részt Orbánnal.

Havasi válasza:

„Strache alkancellár lemondását osztrák belügynek tartjuk, így a kormány nem kívánja kommentálni. Azt pedig több alkalommal világossá tettük, hogy a magyar kormány nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, így a médiatulajdonosok döntéseivel sem.”

A 24.hu a következő kérdéseket tette fel Orbánéknak:

  • Mire utalt az osztrák alkancellár? Milyen médiakörnyezetet épített ki a magyar miniszterelnök?
  • Miért mondta az osztrák alkancellár, hogy a magyar miniszterelnök tevőlegesen belenyúlt a magyar médiaviszonyokba?
  • Terveznek-e diplomácia lépést, és ha igen milyet, amiatt, hogy Strache úr azt állította, hogy Orbán Viktor belenyúlt a magyar médiaviszonyokba?
  • Amikor május elején Budapesten járt Strache úr Orbán Viktornál, tett említést arról, hogy orosz kapcsolatokon keresztül szerette volna befolyásolni az osztrák kancellárválasztást?
  • Hogyan értékelik Strache úr tevékenységét, amely a videofelvételeken látható?
  • Ilyen felvélek nyilvánosságra kerülése után le kell mondania egy köztisztséget viselő politikusnak? Vissza kell vonulnia a közélettől?
  • A videofelvételek napvilágra kerülése után fogadná Orbán Viktor a jövőben Heinz-Cristian Strachét?
  • A történtek fényében, a jövőben elképzelhető a Fidesz-KDNP, illetve a magyar kormány és Heinz-Cristian Strache, illetve az FPÖ között bármilyen együttműködés, kapcsolat?

Havasi Bertalan szombati válasza ugyanaz az egyikre sem választ adó volt, mint a fenti:

“Strache alkancellár lemondását osztrák belügynek tartjuk, így a kormány nem kívánja kommentálni. Azt pedig több alkalommal világossá tettük, hogy a magyar kormány nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, így a médiatulajdonosok döntéseivel sem.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük