Sajtóközpont: a legfontosabb védekezés: akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe!

Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek: a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe – írta a Koronavírus Sajtóközpont a koronavirus.gov.hu oldalon kedden.

Kásler után szabadon?

Kedden Kásler Miklós is megszólalt az ügyben:

„Aggodalommal fordulok önökhöz és kérem önöket arra, hogy most a szeretteiket a távolságtartással segítsék, ne a közelséggel

A jelenlegi helyzetet konszolidálni tudjuk, ha fegyelmezetten viselkedünk. Ha viszont nem, akkor minden egyéb szabályozást folyamatosan kontrollálni és felülvizsgálni kell.

Mindenkit kérek arra,

hogy mindenki érdekében, a segíteni akarás szellemében tartsa be a közegészségügyi előírásokat, vegye komolyan a járványveszélyt, hiszen a vírus ismét itt van közöttünk, nagyobb koncentrációban, mint az elmúlt néhány hétben”

Visszatérve a Koronavírus Sajtóközpontra….

az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették azokat elég komolyan, és elmentek családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

A kockázatos külföldi utazások kerülése, az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha

továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön

– írták, hozzátéve:

“ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését”.

Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza,

hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették azokat elég komolyan, és elmentek családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. A kockázatos külföldi utazások kerülése, az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha

továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket, függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön

– írták, hozzátéve: “ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését”.

izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj.

Emellett a koronavírus-fertőzés egyik jellegzetes tünete

az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet

– ismertették.

Ha valaki a felsorolt tüneteket észleli magán,

azt kérik, maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Háziorvosát ne személyesen keresse fel, hanem telefonon hívja fel. Ha a kikérdezés alapján felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a beteg nem igényel kórházi kezelést, otthoni karanténba kerül. Ha a tünetek súlyosak (például nehézlégzés, tüdőgyulladás), akkor a háziorvos intézkedik a beteg kórházi elhelyezéséről – fejtették ki.

“A magyar emberek együttműködésének köszönhetően a védekezés első szakaszában jól működött ez az éberség, a fegyelem és a másokért érzett felelősség, és ha ezt továbbra is betartjuk, akkor elkerülhető, hogy újabb, az életünket megnehezítő korlátozásokra kerüljön sor”

– írta a Koronavírus Sajtóközpont.

riasztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük