Kormányzati csecsen lógva: “nem nagyon hat meg a ballib picsogás”

A Terror Háza Múzeum főigazgatója Schmidt Máriához köthető XXI. Század Intézet szerdán rendezte meg az Európa jövője névre keresztelt konferenciát. A tematika és előadó gárda olyan botrányosra sikeredettet, hogy nem merték az eredetileg tervezett választások előtti időpontban megtartani, így került át mostanra. A botrányt csak fokozta, hogy  helyhiányra hivatkozva az ellenzéki sajtó képviselői közül senki nem tehette be a lábát.

Magyar Idők fityisze

A kormányzati csecsen lógó újságírók színvonalát jelzi, a közpénzből finanszírozott Magyar Idők újságírójának, leírt leírt sorai, amivel  saját magát is porig alázza:

„…folyamatosan feketelistás médiumokban űztem a szakmát a ballib sajtó minimális szolidaritása nélkül hosszú éveken át. Itt meg most egy sima konferenciáról van szó, nem arról, hogy betiltanák az Indexet, szóval nem nagyon hat meg a ballib picsogás. Nekik új még ez. Majd hozzászoknak. Ahogy mi is hozzászoktunk.”

Üres sorok

A konferenciáról posztolt, és a 444 által közzétett Twitter-fotón azonban szépen látszik, hogy a középső sorok ülései üresen tátongtak:

Youtube letiltás

Az eseményt az előzetes tervek szerint a youtube csatornán szándékoztak közvetíteni, ami egyszer csak félbeszakadt, mert a megosztó letiltotta az élő közvetítést. Minden valószínűség szerint azokról a dalokról van szó, amelyeket a konferencia műsorszünetében sugároztak – véli a portál. Így esett, hogy kizárólag kormányközeli beszámolók zengik majd dicső mondásait a sztárvendégként az est színvonalát emelő (?) Steve Bannonnak, Donald Trump tanácsadójának.

Schmidt Mária laptulajként páros lábbal ugrál a sajtószabadság maradványain

Az Index, a HVG, a HírTV és a Zoom újságíróit sem engedik be Bannon előadására

A Guardian újságíróját nem engedik be Steve Bannon budapesti előadására

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük