Saller- és kokiosztó fideszes házibajnokság Szécsényben - Városi Kurír

Sorting by

×

Saller- és kokiosztó fideszes házibajnokság Szécsényben

Mindenki nyugodjon le! Nem marad kormánypárti polgármesterjelölt nélkül a Nógrád megyei Szécsény sem. Az elmúlt napok kocsmai szintül ütésváltása és parasztlengői után, alighanem most jön csak a java. Nem akármilyen szájkaratéra számíthatnak a városban. 

Hirdetés

Rákóczi persze fontosabb volt

A rebellió nem ismeretlen a város történetében, hiszen idehívta híveit országgyűlésbe II. Rákóczi Ferenc. Úgyhogy, amikor a napokban a teljes kormánypárti frakció polgármesterestül kilépett a Fideszből és még az ellenzék ajtaján is bekopogtatott segítségért, mert nem a régi polgármestert jelölte újabb négy évre a vezér, szinte senki sem lepődött meg.

Eddig is tudtuk, hogy folyamatosan komoly belharcok dúlnak a Fideszben, így a szécsényi történet csak, mint megerősítő tünet lett érdekes.

Az új jelölt és az ő blablája

Varga Béla hétfőn az MTI-nek elmondta, készen áll a feladatra, dinamikusabb, fiatalosabb, eredményesebb városvezetést tervez “bátor programmal”. Legfontosabb céljának a munkahelyteremtést, a város gazdasági fejlesztését, valamint a bölcsődék, óvodák, iskolák, egészségügyi, szociális intézmények fejlesztését nevezte meg. Tehát az új embernek még fogalma sincs mit kezdene, mit kezdhet -hangsúly a kezdhetnén- ha megnyerné a hatalmat -ők soha sem szolgálatban gondolkoznak- a nem egészen 6000 lelket számláló városkában, ahol a 2011-es népszámlálás során:

  • a lakosok 86%-a magyarnak, 2,6% cigánynak, 0,3% németnek, 0,2% szlováknak mondta magát (13,9% nem nyilatkozott; a kettős identitások miatt a végösszeg nagyobb lehet 100%-nál).
  • A vallási megoszlás a következő volt: római katolikus 67,6%, református 0,8%, evangélikus 1,4%, felekezeten kívüli 5,4% (23,2% nem nyilatkozott)

szecseny

Semmi konkrétum, de azért szavazz rám, Szécsény

A polgármesterjelölt hangsúlyozta, azon fog dolgozni, hogy a fiatalok, a gyermekes családok, az idősek és a vállalkozók is jól érezzék magukat a városban, és biztos benne, hogy a kormánypártok támogatásával mindezt meg is tudja valósítani.

Az ötezer választópolgárral rendelkező Szécsényben 2010 óta a kormánypártok adják a polgármestert és a képviselő-testület többséget is.

A 49 éves Varga Béla jelenleg a helyi Fidesz elnöke, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, megyei közgyűlési és korábbi önkormányzati képviselő, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke.

A biztató jövő egy, a város honlapján meghirdetett csapatépítő játék szerint:

“Megtaláltad Magyarország legújabb Szabaduló játékát, mely autentikus környezetben vár mindenkit Szécsényben a Fejedelmi Városban!”

Most már csak az a kérdés, ki szabadul meg kitől.

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.