Salman Rushdie-t megtámadták New York-ban!

Késsel szúrta meg egy férfi Salman Rushdie indiai származású brit-amerikai írót New Yorkban egy előadáson – közölt a rendőrség részleteket a támadásról..

Az első tudósítások szerint nem volt világos, hogy a támadó többször megütötte, vagy megszúrta az írót, aki összeesett

A hatóság közleménye szerint az írót a nyakán érte több szúrás, kórházba vitték. Rushdie állapotáról továbbra sem közöltek részleteket. 

A pódiumbeszélgetés moderátora a támadásban szintén megsérült, a fején szenvedett kisebb sebesüléseket. 

A helyszíni beszámolók szerint az esemény nagy érdeklődés mellett, mintegy 2500 emberből álló közönség előtt zajlott, amikor a támadás történt.

Salman Rushdie ellen 1988-ban megjelent Sátáni versek című könyve miatt 1989-ben Irán legfőbb politikai és vallási vezetője, Ruhollah Khomeini ajatollah fatvát adott ki, melyben a megölésére szólított fel, a könyvet pedig istenkáromlás miatt betiltották Iránban. Rushdie fejére vérdíjat tűztek ki, ami miatt éveken át bujkálnia kellett.

Az iráni állam már évek óta próbálja távol tartani magát a Rushdie elleni fatvára vonatkozó ügyektől, de az országban változatlanul ellenségnek számít, egy fél-állami vallásos alapítvány 2012-ben 2,8 millió dollárról 3,3 millióra emelte a vérdíjat.

(MTI)

Salman Rushdie Is Attacked During Speech in Western New York

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Friss híreink

Kínyó Norbert

hegesztő

One thought on “Salman Rushdie-t megtámadták New York-ban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.