Sorting by

×

„A határon megnézheted, mit művelt Putyin, haverod” – Matteo Salvini nagy eloldalgása Lengyelországban

Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, az EU-szkeptikus Északi Liga vezetője az olasz parlament humanitárius missziójának tagjaként hétfő óta Lengyelországban tartózkodik. Varsóban találkozott többek között a Lengyelországba látogató ukrán parlamenti képviselőkkel, kedden pedig a határ menti Przemyśl városába látogatott, ahol közös programon vett részt Wojciech Bakun polgármesterrel.

Az Orbán-Putyin-haver mosolya nem volt őszinte…..

Bakun és Salvini közös sajtótájékoztatót tartottak a przemyśli vasútállomás előtt, ahol az Ukrajnából érkező menekültek befogadó állomása található – ez azonban azonban mindössze két perc után véget ért.

A polgármester azzal kezdte, hogy a helyi önkormányzat számos olaszországi szervezettel működik együtt, akiktől sok segítséget kapnak, és ezt köszönik. Aztán Salvinihez fordult – ahhoz a Salvinihez, aki közismerten jó viszonyt ápolt sokáig Vlagyimir Putyinnal, és van is egy híres képe, amin putyinos pólót hord.

„Nehéz nekem nagy tisztelettel beszélnem Salvini úrral. Az ő jelenléte Przemyślben némileg arcátlannak mondható. Azért hoztam neki egy személyes ajándékot. Képviselő úr, szeretném ha ebben a pólóban menne el a határra vagy a menekültközpontba”

– mondta Bakun, majd elővett egy fehér pólót, rajta Putyin arcképével és az „orosz hadsereg” felirattal.

Miután Salvini nem fogadta el az ajándékot, a polgármester folytatta:

„A határon vagy az ellenőrző pontokon megnézheted, mit művelt Putyin, haverod”

– mondta, mire az olasz politikus eloldalgott.

Forrás

Péterfy Gergely szerint ez történt….

“Pagliaccio! Buffone! Csodás pillanatok, ahogy Przemyśl polgármestere elhajtja a nemrég még putyinos pólóban pózoló Matteo Salvinit a halál f#szára.”

 

Emlékeznek?

Kapcsolódó

„A határon megnézheted, mit művelt Putyin, haverod" - Matteo Salvini nagy eloldalgása Lengyelországban

átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.