Salvini Orbánnal közösen akarja kormányozni Európát

Meggyőződésem, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát – jelentette ki az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint Matteo Salvini olasz belügyminiszter pénteken Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral Bécsben tartott találkozója után.

Ausztria támogatja Olaszországot

Az olasz tárcavezető hangsúlyozta: a Magyarország, illetve a magyar nép ellen tervezett uniós szankciók politikailag motiváltak és őrültséget jelentenek.

Az osztrák szabadságpárti Heinz-Christian Strache kijelentette: Orbán Viktor tiszteletet és köszönetet érdemel azért, mert 2015-ben megvédte és biztosította az EU külső határait, amikor minden más ország ezen a téren kudarcot vallott.

Hangsúlyozta, a jelenlegi – osztrák – uniós elnökség olyan Európát akar, amely megvédi magát. Strache ezért Ausztria teljes támogatásáról biztosította Olaszországot és azokat az uniós tagállamokat is, amelyek az EU külső határa mentén helyezkednek el. Ezeket az országokat nem szabad cserben hagyni – tette hozzá.

Meg akarják változtatni Európa történelmét

A két jobboldali politikus pártjaik, az osztrák Szabadságpárt és az olasz Liga további együttműködését jelentette be a jövő májusban esedékes európai parlamenti  választások előtt.

A jövő évi választáson teljesen megváltoztatjuk Európát, és elűzzük a szocialistákat az európai kormányokból. Sok más párttal, országgal és kormánnyal dolgozunk azon, hogy jövő májusban megváltoztassuk a kontinens történelmét – hangoztatta Salvini.

(Forrás: MTI)

Orbán és Salvini szétszakítja az Európai Uniót

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük