Sorting by

×

Sámuel én magát bámuel

A hajdan latint tanító Árpád-gimnáziumi Gombár Vincétől származik a címbéli mondás, aki tanítványait rótta meg vele, amikor azok sületlenségeket mondtak.

Így vagyok ezzel én is. Egyetemi oktatói jogosítványom és korom akár fel is jogosíthatott volna arra, hogy a Mráz- féle habonyizált gajdicsolókat oktathassam, de szerencsére ez nem adatott meg nekem a rendszerváltó gyönyörökből. Így aztán maradt Mráz Ágoston Sámuel aranyköpéseiből való szemezgetés, tájékozódási pontonként ebben a marha melegben, hogy kitaláljon az ember ebből a szellemi labirintusból. Lássuk hát!

A halálbüntetésről

Legyen, vagy ne legyen.  A nézőpontos pár éve még azt találta mondani, hogy szerinte ebben a témában a Jobbiknak csak durva válaszai vannak, a baloldalnak meg semmilyenek. Bezzeg szerinte Orbán középen áll ebben a kérdésben. Török Gábor hiába figyelmeztette őt, hogy ilyen nincs, mert vagy visszaállítjuk, vagy nem. A gajdicsoló Mráz csak mondta a magáét, hivatalból, a pávatáncos jó tanítványaként.

Jövőre választás

Szerinte Orbán a nemzetállamok Európájában hisz és azt szeretné, hogy ő legyen az új De Gaulle. Sámuel, én magát bámuel.

A Nézőpont Intézet vezérigazgatója úgy vélte, hogy „a világnyilvánosságban is jegyzett magyar miniszterelnök többrétű beszédet mondott Tusnádfürdőn.” Mráz Ágoston Sámuel szerint az európai belpolitikával kapcsolatban az egyik központi kérdés a jövő évi európai parlamenti választás. „Ettől – az előrejelzések szerint – joggal remél egy új uniós erőegyensúlyt Nyugat- és Közép-Kelet-Európa között a magyar miniszterelnök” – mondta az elemző.

Mráz nyalafintasága a fideszesek iránt közismert. Úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde szükségszerűen aktuális üzeneteket és geopolitikai helyzetértékelést tartalmazott. Magyarország nem akar az EU küszöbén állni, hanem át akarja venni a vezető szerepet – mondta. Mráz! Rajtam most már kitör a frász!

Végezetül a gajdicsoló arcok és kifejezések bemutatása szellemóriások képével és hangjával örök emlékül:

 

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.