Sára Botond (Fidesz-KDNP) nyerte a józsefvárosi polgármester-választást

Sára Botond, a kormánypártok jelöltje nyerte meg a józsefvárosi időközi polgármester-választást a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján, a valasztas.hu-n közzétett, nem végleges adatok szerint. A Fidesz-KDNP jelöltje 100%-os feldolgozottságnál a szavazatok 62,85%-ával nyert.

Alacsony volt a részvétel Józsefvárosban

Az időközi önkormányzati választáson még ketten indultak; a baloldali és liberális pártok által támogatott, hivatalosan független Győri Péter, valamint Fehérvári Zsolt István a Magyar Munkáspárt színeiben.

Az NVI adatai szerint – igen alacsony részvétel mellett – a megjelent 13 ezer szavazóból több mint 8 ezren Sára Botondra szavaztak, míg Győrire valamivel több mint négy és félezren. Sára kihívója, az összellenzéki Győri Péter a szavazatok 36,39%-át kapta.

Az új polgármester csak egy rövid ideig, a 2019-es őszi önkormányzati választásig tölti be a tisztséget.

Az V. kerületben is a Fidesz nyert

Belváros-Lipótvárosban azért kellett időközi választást tartani, mert a 4. számú egyéni választókerületben Böröcz László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő a tavaszi parlamenti választáson országgyűlési mandátumot szerzett és a két tisztség összeférhetetlen. A választáson hárman indultak: Balla Valéria Emese, a Fidesz-KDNP színeiben,  ketten pedig függetlenként, Nagy Béla, és Schmuck Andor.

A 2321 szavazóból 470-en mentek el, ami így kicsivel több mint 20%-os részvételt jelent. Végül Dr. Balla Valéria Emese, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást 67,24%-kal.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük