Őrült beszéd, de nincs benne rendszer! – Sárgacsillagos pólóval a vakcina ellen

A veszélyes vakcina-ellenesség a jelenidő egyik legkomolyabb gondja. Ennek ellenére világszerte összegyűlnek  a “szekta” tagjai, ahogy Hősök terén is tették. Éppen azon a napon tüntettek a zárás- és maszkellenesek, amikor Magyarországon is tetőfokára hágott a harmadik hullám. Jó lenne azt mondani, hogy alig pár százan voltak, de nem. Ami Kanadában történt, az viszont már túl megy minden határon.

Vakcina-ellenes sárgacsillag

A kanadai zsidó közösség mélységes felháborodását fejezte ki egy vancouveri nő által készített póló miatt, amely a koronavírus elleni vakcina alkalmazását a holokauszthoz hasonlítja. Szombaton jelentette a CTV News kanadai televízió a botrányos esetet, hogy Susan Standfield egy televíziós producer, egyébként maszk- és oltásellenes aktivista egy újabb dizájnnal állt elő: a fehér alapú pólókon egy hatágú sárga csillag áll, melynek közepén a „COVID Caust” felirat olvasható. A sárga csillag egyértelműen a második világháború alatt, a nácik által a zsidók megbélyegzésére használt megkülönböztető jelzésre utal.

Standfieldnek nem ez az első dizájn pólója

Standfield Instagram-fiókjában számos videó és fotó látható arról, hogy részt vett a vancouveri „Freedom Rallies” (Szabadsággyűlés) rendezvényein, melyen folyamatosan bírálják a tartományi és szövetségi kormányokat a COVID-19 vírus elleni védekezés céljából bevezetett korlátozások miatt. Az oltásellenes aktivista korábban már készített olyan pólókat, melyen a következő üzenetek szerepeltek:

„Az igazi férfiak nem viselnek maszkot.” („Real men don’t wear masks”) vagy: „Immunitás a természet által.” („Immune by nature”). Egy online videóban pedig azt mondta, hogy „Kanadában mi vagyunk a hivatalos sárga csillagosok. Olyan emberek, mint én, akik a saját értékeik szerint élik az életüket és azt mondják: nos, nem kell maszkot viselnem, és nem oltanak be, és van jogom a szabadsághoz és demokráciához. Minket szisztematikusan vesznek célba.

 

vakcina, felhívás

 

Standfield azt is állította, hogy a vakcina alkalmazásának bevezetése olyan, mint a holokauszt kezdeti fázisa, amikor először a beteg vagy fogyatékkal élőket és az időseket likvidálták. A legtöbb országban ezek a csoportok a társadalom más részeivel szemben előnyt élveznek, és nagyobb veszélyeztetettségük miatt hamarabb juthatnak oltáshoz. Habár a hasonlatot így sem könnyű értelmezni, szinte teljességgel nonszensz, viszont jóérzésű emberek millióit sérti.

(Olvassa el az eredeti cikket a zsido.com oldalán!)

Cikkünk írása közben hiába kerestük a hölgy közösségi oldalán a fotót a pólóról, vagy olyan friss, hogy még nem került fel, bár ez nem valószínű, vagy ezt már ő maga is vállahatlannak tartotta egy idő után és eltávolította. Tény, ami tény, csak nagy nehezen sikerült képet szereznünk az ízléstelenség csúcsáról. 

Kapcsolódó

vakcina, figyelmeztetés

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük