Őrült beszéd, de nincs benne rendszer! – Sárgacsillagos pólóval a vakcina ellen

A veszélyes vakcina-ellenesség a jelenidő egyik legkomolyabb gondja. Ennek ellenére világszerte összegyűlnek  a “szekta” tagjai, ahogy Hősök terén is tették. Éppen azon a napon tüntettek a zárás- és maszkellenesek, amikor Magyarországon is tetőfokára hágott a harmadik hullám. Jó lenne azt mondani, hogy alig pár százan voltak, de nem. Ami Kanadában történt, az viszont már túl megy minden határon.

Vakcina-ellenes sárgacsillag

A kanadai zsidó közösség mélységes felháborodását fejezte ki egy vancouveri nő által készített póló miatt, amely a koronavírus elleni vakcina alkalmazását a holokauszthoz hasonlítja. Szombaton jelentette a CTV News kanadai televízió a botrányos esetet, hogy Susan Standfield egy televíziós producer, egyébként maszk- és oltásellenes aktivista egy újabb dizájnnal állt elő: a fehér alapú pólókon egy hatágú sárga csillag áll, melynek közepén a „COVID Caust” felirat olvasható. A sárga csillag egyértelműen a második világháború alatt, a nácik által a zsidók megbélyegzésére használt megkülönböztető jelzésre utal.

Standfieldnek nem ez az első dizájn pólója

Standfield Instagram-fiókjában számos videó és fotó látható arról, hogy részt vett a vancouveri „Freedom Rallies” (Szabadsággyűlés) rendezvényein, melyen folyamatosan bírálják a tartományi és szövetségi kormányokat a COVID-19 vírus elleni védekezés céljából bevezetett korlátozások miatt. Az oltásellenes aktivista korábban már készített olyan pólókat, melyen a következő üzenetek szerepeltek:

„Az igazi férfiak nem viselnek maszkot.” („Real men don’t wear masks”) vagy: „Immunitás a természet által.” („Immune by nature”). Egy online videóban pedig azt mondta, hogy „Kanadában mi vagyunk a hivatalos sárga csillagosok. Olyan emberek, mint én, akik a saját értékeik szerint élik az életüket és azt mondják: nos, nem kell maszkot viselnem, és nem oltanak be, és van jogom a szabadsághoz és demokráciához. Minket szisztematikusan vesznek célba.

 

vakcina, felhívás

 

Standfield azt is állította, hogy a vakcina alkalmazásának bevezetése olyan, mint a holokauszt kezdeti fázisa, amikor először a beteg vagy fogyatékkal élőket és az időseket likvidálták. A legtöbb országban ezek a csoportok a társadalom más részeivel szemben előnyt élveznek, és nagyobb veszélyeztetettségük miatt hamarabb juthatnak oltáshoz. Habár a hasonlatot így sem könnyű értelmezni, szinte teljességgel nonszensz, viszont jóérzésű emberek millióit sérti.

(Olvassa el az eredeti cikket a zsido.com oldalán!)

Cikkünk írása közben hiába kerestük a hölgy közösségi oldalán a fotót a pólóról, vagy olyan friss, hogy még nem került fel, bár ez nem valószínű, vagy ezt már ő maga is vállahatlannak tartotta egy idő után és eltávolította. Tény, ami tény, csak nagy nehezen sikerült képet szereznünk az ízléstelenség csúcsáról. 

Kapcsolódó

vakcina, figyelmeztetés

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük