Sargentini távozik az Európai Parlamentből

Eljön az ideje a búcsúnak is – írta ki Twitter-oldalára Judith Sargentini, aki nem jelölteti újra magát az Európai Parlament képviselőjének, így 2019 májusával megválik a strasbourgi testülettől.

Elege van

Orbán Viktor lehet az egyik utolsó politikus, aki az Európai Parlament plenáris ülésén vitázhat Judith Sargentini zöldpárti képviselővel. A holland politikus ugyanis a nyáron úgy döntött, jövőre megválik a testülettől. Azt még nem tudja, milyen szakmában folytatja.

Elegem volt az eredmény nélküli vitákból

– nyilatkozta a holland Trouw kérdésére Sargentini. Tíz év után vonul vissza. Büszkeség mellett keserűség is vegyül szavaiba. Ahogy mondja: lassan elfogy a motivációm a menedék és migráció témakörében folytatott vitában, nem várok ezen a területen semmilyen javulást. „Ezért hát próbálja meg más” – nyilatkozta a terrorizmussal foglalkozó EP-bizottság alelnöke.

Örömmel várja a magyar jogállamiságról szóló szavazást

A holland zöldeknek jelenleg mindössze két képviselőjük van Strasbourgban, de a párt az utóbbi években nagyon sok szimpatizánst nyert meg magának, így Sargentini számára egy hátsóbb listahelyről is biztosan jutna újabb mandátum. Az újságnak azt mondta, hogy amszterdami városi képviselőként is belefutott olyan falakba, amelyeket az utódja le tudott bontani. Azt reméli, az EP-ben is ez lesz a helyzet a menedékjog tekintetében.

Sargentini ugyanakkor örömmel várja a magyar jogállamiságáról szóló jelentésének zárószavazását.

A morális győzelem már most a miénk, mert az egyszerű többség meglesz, a kérdés csak a kétharmad

– mondta el, és abban reménykedik, hogy sok képviselő elég bátor lesz ahhoz, hogy a lelkiismerete szerint szavazzon a kérdésről. A döntés a néppárti politikusok kezében van.

(Forrás: HVG)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/sargentini-magyar-jogsertesek/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.