A szerdán megjelent  Story magazinban jelent meg Sárosdi Lillával készített riportban a színésznő véleményére voltak kíváncsiak azzal kapcsolatban, hogy az általa elsőként szexuális zaklatással vádolt Marton László újra rendezhet.

„A probléma nem az, hogy ő dolgozni akar…”

Oberfrank Pál,a veszprémi színház igazgatója nyilatkozott arról, hogy a városvezetés is támogatta, hogy a szerinte megtámadott Marton ott rendezzen.

- Hirdetés -

Sárosdi szerint:

„A probléma nem az, hogy ő dolgozni akar, hanem hogy a szakma magy részének az az érdeke, hogy ez az ügy megfulladjon. Valódi komoly következményei azért nem lettek, egyrészt mert nem került bíróság elé az ügy, másrészt mert azok az emberek, akik ma Magyarországon pozícióval, hatalommal rendelkeznek azok ezt nem segítették több okból sem. Például azért, nehogy még több név kerüljön elő”

A színésznő szerint az is sok mindent elmond az itteni helyzetről, hogy az ügy kirobbanása után két héttel létrehoztak egy etikai bizottságot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, ami két hét után feloszlott.

Sokan tudták, de….

„Nekik ez az érdekük. Elkeserítőnek és borzasztóan szomorúnak tartom, hogy mennyire hatalomféltő, gyáva, színházi (is) vezetők vannak Magyarországon. Nem mernek kockáztatni, nem tesznek semmit a változásért, mert a saját pozíciójukat féltik.”

Emlékeztetőül…

Marton az egész világon végigsöprő és lényegében ma is tartó mozgalom első magyarországi megvádoltja volt, amelynek következtében a Vígszínház megvált tőle. A rendező, aki, a főigazgatói megbízása után évi egy rendezést vállalt a Vígszínházban, szinte azonnal nemkívánatos személlyé vált a Színművészeti Egyetemen is, A vadkacsát pedig, amelyet éppen próbált a Pesti Színházban, levették a színlapról és törölték az előadandó darabok sorából. Ezzel együtt a Vígben fut ma is olyan előadás, amelynek Marton László a rendezője, például A Pál utcai fiúk, amely folyamatosan telt házakat produkál, és jegyet alig lehet rá szerezni.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét