Sárturmix – Vádaskodás Karácsonyék ellen -Tétényi és kora

Az elmúlt évben került a kormánypárti és azok oldalvizán lapátoló sajtó által pörgetett sárturmix kereszttüzébe Korányi Dávid, Karácsony Gergely diplomáciai fő tanácsadója, akinek a gyönyörű top model Mihalik Enikő a felesége. A nemzetközi városplitikában akkor megmártózó és azóta visszavonult üzletember alighanem nem tudta mit vállal akkor amikor egy ellenzéki város vezetőt segít Magyarországon.

Tétényi István újratöltve

A Norvég Alap-ügyben tett feljelentésével ismertté vált Tényi István a Fővárosi Főügyészséghez fordult költségvetési csalás vétség gyanúja miatt az Action for Democracy nevű szervezet alapítójának, Korányi Dávidnak az utazásaival kapcsolatban-írja az Index „testvérlapjára” a a Magyar Nemzetre hivíatkozva

A korábbi Fidesz-tag, a Norvég Alap-ügy mellett a 2016-ban kirobbant Pharaon-üggyel kapcsolatban is feljelentést tevő Tényi István a Magyar Nemzet azon cikke alapján kért vizsgálatot a Fővárosi Főügyészségen, melyben azt állították, hogy Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója, Korányi Dávid közpénzen utazgatott külföldre, többek közt Washingtonba is.

A Magyar Nemzet szombati cikkében azt írta,-idézi a lap, hogy Korányi Dávid egy idő után egyre kevesebbszer jelent meg a Főpolgármesteri Hivatalban. Ennek ellenére állírtólag utazásai egy részét, ,így is a fővárosiak álhatták

A lap megszerzett egy összesítő táblázatot az Action for Democracy alapítójának és ügyvezetőjének hivatalos külföldi utazásairól, és arról is hírt adtak, hogy tavaly februárban a főpolgármester volt főtanácsadója egy müncheni biztonságpolitikai konferencián vett részt Soros György milliárdos fiának, Alex Sorosnak a társaságában.

Nem korányi védelmében, csak a tisztánlátás okán megjegyeznénk, hogy mivel korányi és családja New-Yorkban él, elég nehéz lett volna nap, mint nap bejárni a Városház utca 9-be, hogy ennek költségvonzatáról ne is beszéljünk

Soros György fia mellett „naná, hogy ” Márki Zay Péter is feltűnik a sármixben

Azt írják, hogy a szervezet több milliárd forintot juttatott a tengerentúlról magyar baloldali pártoknak. Márki-Zay Péter korábban maga ismerte el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott anyagi támogatást a 2022-es kampány alatt. A lap állítása szerint a konferencia után néhány nappal történt meg az első átutalás a Korányi által alapított szervezettől Magyarországra. Sortűz korányi DávidraA Magyar Nemzet információi szerint ezek az elszámolt hivatalosan elszámolt külföldi utazások kb 1,6 millió forintba kerültek

Sárturmix locsolás korányi Dávidra

Az elmúlt évben került a kormánypárti és azok oldalvizán lapátoló sajtó kereszttüzébe Korányi Dávid, Karácsony Gergely diplomáciai tanácsadója, akinek a gyönyörű top modell Mihalik Enikő a felesége. A nemzetközi városplitikában akkor megmártózó és azóta visszavonult üzletember alighanem nem tudta mit vállal akkor amikor egy ellenzéki város vezetőt segít Magyarországon.

Nem Korányi védelmében, csak a tisztánlátás okán megjegyeznénk, hogy mivel korányi és családja New-Yorkban él, elég nehéz lett volna nap, mint nap bejárni a Városház utca 9-be, hogy ennek költségvonzatáról ne is beszéljünk.

Az egyik első sárturmix-al teli pohár, még az elmúlt év őszénrepült el, mert a házaspár házat vásárolt New-York egyik külső kerületében:

Lássuk a Blikket!

„A legtöbb kormányközeli lap azt írta a minap: Mihalik Enikő férje , Korányi Dávid „az amerikai milliárdosok – és a Soros-birodalom – egyik kedvenc helyén, New Yorktól autóval alig 50 percre, Connecticutban vett magának álomvillát a magyar ‘dollárbaloldalt’ amerikai pénzből finanszírozó és irányító Korányi Dávid.”

Ugyan abban a cikkben már cáfol is a feleség Mihalik Enikő nemzetközi top model:

„A legtöbb kormányközeli lap azt írta a minap: Mihalik Enikő rje , Korányi Dávid „az amerikai milliárdosok – és a Soros-birodalom – egyik kedvenc helyén, New Yorktól autóval alig 50 percre, Connecticutban vett magának álomvillát a magyar ‘dollárbaloldalt’ amerikai pénzből finanszírozó és irányító Korányi Dávid. (…) De jó is ekkora hazugságra ébredni! A házat ÉN vettem, abból a pénzből, amit a brooklyni lakásom eladása után kaptam. A ház, amit vettem, NEM a képeken szereplő ingatlan. A ház a lakás töredékébe került, és a fennmaradt összegből fogom ÉN felújíttatni. A ház megvásárlásához hitelt vettünk fel, mint a vásárlók többsége.” (2022 nov.5.)

Talán ennyi elég is lesz mára a sárturmixból.

(Kép: MTVA)

Előzmény