Sorting by

×

Schilling Árpád: magyar lány seggére magyar tenyeret! – Je suis SZFE!

Félve néztünk ki a redőny résein. Megtörtént az elkerülhetetlen. Ott állt házunk előtt a nagy triász. Eperjes a kötőféket fogta, a ló faránál Kálomista állt. Fönt, a szilaj fehér csődör nyergében, darutollas kalapjában, a rettenthetetlen Vidnyánszky trónolt.

Nagyot sercintett a Vas utca kövezetére,

majd felemelte tekintetét – rettegve húzódtunk vissza az ablakból, függöny lebbent -, és nagyon rikkantot érces, bősz hangján: Kifelé, libsik! MAGYAR LÁNY SEGGÉRE MAGYAR TENYERET!

Ez volna a magyar sors. Amikor másfél évszázad után végre megmozdul valami a falak között, elindul valami értelmes változás, nyitás, kulturális fordulat, amikor az intézmény maga kívánja már, hogy ténylegesen egyetem legyen, nyisson, fejlődjön, végre a diákot helyezze a középpontba, végre van verseny, két rektorjelöltből választják azt, aki nem hatalmaskodni vagy csak ímmel-ámmal vezetni akar, hanem szeretné, ha kinyílnának a kapuk, egymás felé fordulnának a különböző szakok, megfiatalodnának a tanárok, megjelenhetne nálunk is a nemzetközi élet, akkor eléri mindezt a sötét, sértett bosszú.

Mert ne kételkedjen senki abban,

hogy amikor Vidnyánszkynak nem elég a Nemzeti, a Madách fesztivál, a Színházi Bizottság, sőt Kaposvár sem, akkor nem a tanítás és tisztulás, nem a nők jogai, a biztonságos terek és az átláthatóság hiányzik neki, kizárólag a HATALOM.

Drága jó egyetemi diákok!

Ez a pillanat a ti kezetekben van. Nektek kell átsegíteni, átcibálni ezt az intézményt a XXI. századba! Nektek kell megvédeni a sértett, nárcisztikus boomerektől! Az egyetem a diákoké, és senki másé! A jövő a ti jövőtök, ami a szakmáé is egyben! Ne hezitáljatok, ne remegjen meg a térdetek, ne nyomja többé vállatok az évszázados, feudalista tekintélytisztelet! Okosan, körültekintően, de határozottan védjétek a bástyát! Je suis SZFE!

Forrás

(A fenti véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi a Városi Kurír álláspontját, de itt a helye, mert sokakat érdeklő problémát vet fel. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, (info@varosikurir.hu) csak bátran! Olvasnál még Schilling Árpádtól a Városi Kuríron? Ide kattints!)

megoszt

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.