Schmidt Mária az év legcinikusabb interjúját adta - Városi Kurír

Sorting by

×

Schmidt Mária az év legcinikusabb interjúját adta

Az 1989-ben Mester Ákos és Bölcs István által alapított, azóta többször pályát módosító 168 óra most majdnem a fénykorát idéző interjút tett közzé Schmidt Máriával, Orbán Viktor erősen “jobbszélső” ideológusával. A Terror Háza igazgatója leplezetlen cinizmussal beszél mindarról, amit aktuális világunkról gondol.

Hirdetés

Á, dehogy…

Schmidt Mária a közvélekedéssel szemben nem tartja magát a kormány főideológusának, azt viszont nem tagadta, Orbán Viktorral

hosszú évtizedekre tekint vissza barátsága.

A Fudan egyetemmel kapcsolatban kifejtette, azért nem akarnak nyugati egyetemet Magyarországra hozni, mert a Yale-en, vagy a Harvard-on a woke mozgalom (a woke kultúra vagy woke ideológia egy figyelemfelhívás a társadalmi igazságtalanságra, elsősorban a faji megkülönböztetésre. Forrás: lexiq.hu /V.K. ) ideológiája a meghatározó. Schmidt Mária véleménye szerint hazánktól ez a fajta szellemiség teljesen idegen, és semmi szükség nincs arra, hogy itthon is teret nyerjen. Úgy véli, Magyarország nemzetközi súlyánál fogva nem tud hatni a kínai kormány politikájára, és a kommunista diktatúra legalább ideológiai nyomást nem gyakorol a világra.

„Szerintem, ha a Yale vagy a Harvard akarna jönni, arról is lehetne tárgyalni, bár én nem szeretnék most nyugati egyetemet idehozni”

A magyar nem térdel, csak…

Az interjúban szóba került az is, hogy a magyar futballválogatott nem térdelt le az írekkel játszott barátságos mérkőzés alkalmával. A főigazgató  ezzel kapcsolatban azt mondta, nem rólunk, nem a mi múltunkról, nem a mi jövőnkről szól, hanem szerinte ez egy „import cucc”. A térdelésről, mint gesztusról azt mondta, szerinte ez a „jóemberkedésről szól”. Illetve arról, hogy a futball át lett politizálva, és felhasználták politikai marketing céljából.

A Black Lives Matter mozgalommal kapcsolatban a főigazgató kijelentette, a magyar szellemiségtől távol áll a letérdelés, mert mint mondta, a magyar emberek kizárólag a templomokban térdelnek le. Schmidt Mária szerint az afroamerikaiak és a magyarországi cigányok helyzete összehasonlíthatatlan, mivel Magyarországon jogfosztások nem érték a hazai romákat, nem voltak soha rabszolgák. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:

„Nem, nincs ilyen analógia. Magyarországon nem voltak a múlt század közepéig megkülönböztetve, nem volt olyan, hogy nem szavazhattak, nem ihattak ugyanabból a vízcsapból, mint a többség, vagy nem léphettek fel ugyanazon az ajtón a buszra.”

Schmidt Mária arra is kitért, hogy az Európai Unió (EU) nem azzal foglalkozik, amivel valójában kéne. Véleménye szerint érthetetlen, hogy az EU például fenyegeti Kínát Hong Kong ügyében. A főigazgató úgy véli, az EU által hozott elítélő határozatok valójában semmit nem érnek, és az unió egyébként is az Amerikai Egyesült Államok haderejének védőhálójára szorul. Hozzátette:

„nem az Európai Unió feladata, hogy a világ erkölcsi tanítómestere legyen”.

(Peter Alvarez teljes interjúját a 168 Óra 27. számában lehet elolvasni, csütörtöktől. Ne hagyja ki!)

Kapcsolódó

 

schmidt

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Schmidt Mária az év legcinikusabb interjúját adta

  • 2021.07.08 - 16:55
    Közvetlen hivatkozás

    “„nem az Európai Unió feladata, hogy a világ erkölcsi tanítómestere legyen”. De te az lehetsz vén csoroszlya, látszik az OV iránti szereteted , olyan is vagy,,hogy lehet ilyen gerinctelen egy intelligens ember???tedd mát fel a kérdést

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.