Kerítésen innenKiemelt hírek

Schmidt Mária: Merkel “NDK-t csinált Németországból” – a Nyugat -jelentsen ez bármit- “harakiri” üzemmódba kapcsolt

Nemre való tekintet nélkül jöhet a hadkötelezettség? Erről "nemzetikonzultálna" Schmidt Mária - Ő szerint belengetett, szondázott, vagy....?

Ha Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója azt állítja, hogy az az érzése, hogy “a Nyugat “harakiri” üzemmódba kapcsolt…”, akkor ez három dolgot jelenthet: meggyőződése, hogy Magyarország öngyilkos úton jár, vagy hazánk nem számít a nyugat részének, esetleg ezt a megrendelést kapta és párthűen teljesít.

Merkel kancellári 16 éve “őrületes hibák” időszaka volt

– mondta Schmidt Mária a Bayer Show-ban. Akarják-e folytatni a németek “ezt a semmit, ezt az ejtőzést” – ez a 26-ai német választások kérdése szerinte. Az őszödi beszédről és Gyurcsányról is elmondta a véleményét.

Nem azért nem lehet megbocsájtani az őszödi beszédet, mert trágár volt,

hanem azért, mert kiderült belőle, hogy Gyurcsány Ferenc semmibe veszi a választópolgárokat – mndta Schmidt Mária a Bayer showban vasárnap este. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a Hír Tv-ben kitért a közelgő német választásokra is, ez mint mondta, Angela Merkel 16 éves kudarcának végét jelenti.

“Szerintem úgy fogják értékelni az ő időszakát, mint az elszalasztott lehetőségek időszakát”

Schmidt Mária dicsérettel nyitotta az értékelését Merkelről:

16 évig kormányon lenni, az önmagában egy nagy politikai teljesítmény, “neki ez sikerült”. De aztán azonnal hozzá is tette:

“hogy ez érdemes volt-e, abban már nem vagyok biztos”.

Schmidt szerint Merkel 16 éves kancellári tevékenysége

“az őrületes hibák időszaka volt”.

Depolitizálta a kancellári pozíciót, egy technokrata, bürokrata ügyintézéssé változtatta át, de ennek sem felelt meg,

“Németország nem jutott az egyről a kettőre, amire jutott, az pedig mind negatívum”

Mint Schnidt Mária fogalmazott, Németország modernizálása, a felkészítése a 21. századra nem történt meg Merkel 16 éve alatt.

“A digitalizációban lemaradt, vicces, hogy ma Németország az egyetlen ország Európában, ahol még fax-szal kommunikál egymással az ország összes tartománya és a központ és az összes hivatal”. “Fax-szal!

Nem tudtam a gyereknek elmagyarázni, hogy az mi. Németországban még fax van, nem műkodik semmi, most is arról beszélnek, hogy majd kell egy digitalizációs minisztérium” – illusztrálta a német lemaradást a műsorban.

Schmidt Mária Merkel két döntéséről mondta azt, hogy “alig jóvátehető”:

az egyik az atomenergiák betiltása és a zöld energiák forszírozása, a másik, hogy 2015-ben több mint egymillió muszlimot „hívott be Németországba”.
“Ez az ország egy szabadsághiányos ország, az egész országból egy NDK lett az ő hivatali ideje alatt” – hozzátéve: ha Merkel el fog menni, “ami most már befejezett tény”, szép lassan a kritikai hangok is meg fognak jelenni.

Schmidt Mária azt mondta, az ő számára furcsa volt, hogy Merkel milyen “érzelemhiányos, hideg nő”. Felidézte, hogy egy tv-showban, ahol megkérdezték Merkelt, hogy mi a németek legnagyobb erénye, mi jellemzi a német embereket, erre a kancellár azt mondta:

“a jól szigetelt ablakok”.

“Ehhez én nem fűznék kommentárt!” – mondta Schmidt Mária, aki azt is felhozta, hogy egy alkalommal Merkel a győzelme után, amikor valaki odavitt hozzá egy német zászlót, “azt kikapta a kezéből és kidobta a kukába”. “Ez Angela Merkel!” – kommentálta mindezt a főigazgató.

Schmidt Mária szerint ugyanezt csinálta Merkel európai szinten is:

“minden konfliktust a homokba futtatott”, “valamilyen hátulról kommunikált kompromisszummal” próbált valamit elérni, hogy a német gazdaság jól járjon belőle. De az EU-t is elindította a felbomlás útján – emelte ki a Brexitet, hozzátéve: a mi térsegünket is maga ellen “hergelte”. Csak a saját hatalmi ambíciói kiteljesítésében teljesített 100 százalékosan.

Szerinte a szeptember 26-ai német választás is arról szól, hogy akarják-e a németek folytatni “ezt a semmit, ezt az ejtőzést, amit az elmúlt 16 év alatt csináltak”, vagy valami mást választanak, mert “előbb-utóbb észhez kellene térniük”. Ha ezt a “libikókát“ csinálják, hogy hol előre, hol hátra dőlnek, akkor nem haladnak semmit szerinte.

Amerika sem úszta meg!

A műsorban a nyitott társadalom, a nemzet és a nyugati világ kapcsán azt mondta,

‘45 után elkezdődött a nyugati világ “amerikanizálása”, Európa attól szenved most, hogy van egy amerikai birodalmi szándék, ami Kína ellen irányul, és Európát is maga mellé akarja állítani.

Egy civilizációt nem lehet kívülről legyőzni- fejtette ki, és mint mondta, az az érzése:

a Nyugat “harakiri” üzemmódba kapcsolt, mert minden értéknek, “és ami közösségbe tud minket rendezni”, mindnek ellentmond

– mondta a Bayer Showban Schmidt Mária.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Forrás

Schmidtségek” a közelmúltból….

 

Schmidt Mária: Merkel "NDK-t csinált Németországból" - a Nyugat -jelentsen ez bármit- “harakiri” üzemmódba kapcsolt

Comments (2)

  1. Te bandzsa tehén, szeretnél te olyan intelligens és a világon mindenhol elismert nő lenn mint öi, te kis porszem vagy hozzá képest. hát igen ez nagyon fájhat, a te neved senki nem ismeri, csak talán pár elmebeteg fidesz idióta, gratulálok ez aztán nagy dolog a prolik köreiben /////

Szólj hozzá!