Schmidtelenül emlékezhetünk össze-vissza? Ahhoz még túl sokan élünk…

Szinte minden munkatárs felmondott Schmidt Mária intézetében, igazgatóstul, pedig ez az intézet a felelőse a “30 éve szabadon” megemlékezéssorozatnak. Nem csoda, hogy elfáradtak.

Mit kellett lejsztolniuk,

hogy kiderüljön, a rendszerváltás egyetlen hőse Orbán Viktor, aki egyik kezével megnyitotta a határt, a másikkal kikergette a szovjet hadsereget, harmadik kezével megszervezte a szabad választásokat! Közben az egyik lábával szétrúgta a Szovjetuniót, a másikkal meg az egész Varsói Szerződést.

És hogy szinte minden mozgásképes testrészével történelmet formáljon, a fejével fejest ugrott a Liberális Internacionáléba. Ja nem, azzal csak mókázott, a szemével kacsintott és az orrával viccesen grimaszolt is hozzá, a szájával pedig azt kiabálta, hogy nem ér a nevem, káposzta a fejem.

De amilyen hülyék a liberálisok, egy darabig komolyan vették

Most kicsit meg vagyok ijedve. Ha nem az intézet fogja megmondani, mi volt (illetve mostantól mi lesz)1989-90-ben, akkor még a végén mindenki csak úgy magától elkezdhet emlékezni, össze-vissza, nyakló nélkül? Ahhoz még túl sokan élünk. Hová vezet ez?

Háttér

A hírt Schmidt Mária jelentette be a szervezet Facebook-oldalán, hogy a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő

“XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az Intézet igazgatója a mai napon váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük