Schmitt Pál a Nemzet Sportolói nevében kéri a főpolgármestert, hogy legyen atlétikai világbajnokság Budapesten

Schmitt Pál közleményben fordult Karácsony Gergelyhez és feltehetően a fővárosiakhoz, hogy építsék már meg milliárdokért azt a fránya atlétikai stadiont.

A Nemzet Sportolói nevében vívja harcát

Az nem túl dicsőséges ex köztársasági elnök és sportoló nevével fémjelzett közleményben fordult Karácsony Gergelyhez.

A nemzet sportolói arra kérik Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a Nemzetközi Atlétikai Szövetség által Budapestnek ítélt 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez

– tájékoztatta a nemzet sportolói nevében Schmitt Pál szombaton az MTI-t.

Amiről nem szól a közlemény….

Az atlétikai stadion cirka 150.000.000.000.-, vagyis 150 milliárd forintba fájna Önnek, meg önnek és Önnek is. Ezt a pénzt csak úgy lehet előteremteni, ha mást nem fejleszt az ország az összeg erejéig. Ezt akarja?

Akik aláírták

A közlemény szerint a Nemzet Sportolója címet viselő

  • Balczó András,
  • Hammerl László,
  • Ivánkay Mária,
  • Kamuti Jenő,
  • Kárpáti György,
  • Keleti Ágnes,
  • Magyar Zoltán,
  • Portisch Lajos,
  • Rejtő Ildikó,
  • Schmitt Pál,
  • Székely Éva és
  • Varga János

aggodalommal figyeli a világbajnokság megrendezésével kapcsolatos híreket.

Meggyőződésük,

hogy a nagy világversenyek rendezése nemcsak Magyarország jó hírét kelti, hanem fokozza a fiatalok érdeklődését a sport iránt, és a magyarok jó szereplésén keresztül hozzájárul az egészséges hazaszeretet erősítéséhez is

Hozzátette,

Budapest ebben az évben Európa sport fővárosa volt, és bizonyította azt is, hogy a legkülönbözőbb sportágakban képes nagy versenyeket rendezni.

Büszkék vagyunk rá,

hogy szeretett fővárosunk, Budapest és más nagyvárosok is az országban számos nagy világverseny megrendezésével hozzájárultak hazánk jó híréhez, nemzetközi megbecsültségéhez

– olvasható a közleményben.

2 thoughts on “Schmitt Pál a Nemzet Sportolói nevében kéri a főpolgármestert, hogy legyen atlétikai világbajnokság Budapesten

 • Az atlétikai VB megrendezéséhez, és a nemzet sportolóinak a hozzászólásához szetetnék hozzátenni.
  Valóban jó lenne, egy BUdapesti atetikai VB, amit minden probléma, és extra költségek nélkül meg lehetne rendezni, a felújjititt „népstadion” mai nevén puskásarénében. Megnéztem a megnyitás elött álló stadion képeit, és megrökönyödve láttam, hogy a felujjításért felelös tervezök, és megrendelök, szép csendben eltüntették az atlétikai pályát. Amikor ezt tervbe veték, akkor kellett volna tiltakozni. Nem az új városvezetést kellene támadni hanem a jelenlegi kormány és a régi városvezetés által megbízott felelösöket.
  Minden más országban a felelösöknek minimum hütlen kezelés, vagy nagy vagyoni hátrány okozásáért bíróság elött kellene feleni, és börtönben letöltendö büntetést kapni. Lásd a Sukkoroi ügyet, ahol a vád nem megvalósult anyagi hátrány tervezéséröl szólt. A felelösök miatt ma BUdapest alkalmattlanná vált, hogy egy atlétikai VB rendezöje lehessen 3 éven belül. És ez független a költségektöl, amivel legjobb estetben a kormány tud rendelkezni. Marad az hogy a meglévö erre alkalmas stadionok egyikét bövítsék ki ideigleenes lelátókkal. Például a Gyulai memorialt, elég sikeressen szokták Fehérváron megrendezni. Fehérvár elég közel van Budapesthez, hogy a meglévö hotelekben az idelátógatók megszálhassanak.

 • és hány aktív, világbajnok-dobogóesélyes atlétánk van? A viágbajnokságot pont Budapesten óhajtják? Debrecen szívesen látná a világ atlétáit, érdeklődő szurkolóit. Szép-szép ez a harcos kiállás, de talán át kellene gondolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük