Tenni kell a bérválság és a munkaerőhiány ellen

Az LMP szerint ha nem lesz radikális változás a magyar gazdaságpolitikában, akkor a társadalom kettészakad, a vidék elnéptelenedik, a gazdaság pedig a multiktól és az uniós támogatásoktól függ majd.

A Coop-üzletek hétfőn nem tudnak kinyitni

Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes hétfői sajtótájékoztatóján érdemi lépéseket sürgetett a többi közt a munkaerőhiány, valamint a bérválság miatt. Mint mondta, a hazai kis- és közepes vállalkozások számára már nemcsak az elvándorlás okoz gondot, hanem az is, hogy a multinacionális vállalatok magasabb bért tudnak fizetni. A többi közt ennek az eredménye, hogy a Coop üzletek nem tudnak kinyitni hétfőnként.

A kabinet eközben a multiknak mindent megad – vélekedett.

Az LMP többkulcsos adózást ígér

A politikus szerint rosszul valósult meg a minimálbér-emelés, az átlagbér ugyanakkor nem emelkedett. A bérválságot a kormány nem kezeli.

Schmuck Erzsébet pártja hatalomra kerülése esetén radikális változásokat, a többi közt többkulcsos adózást ígért, amely, mint mondta, az átlagbért keresőknél havonta 36 ezer forinttal hagyna többet.

A politikus kérdést kapott a Hortobágyi Nemzeti Park kifizetéseivel foglalkozó sajtóhírrel kapcsolatban. Erre reagálva gátlástalannak nevezte a Fideszt és holdudvarát. Mint mondta, semmi más nem történik, mint hogy közeli hozzátartozóknak folyatják ki az uniós és a hazai forrásokat.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük