Vasárnap in­gye­nes ren­dez­vé­nyen ve­het­nek részt a For­ma1 ra­jon­gók! Gye­re­keket vár­nak a Mi­ku­lás­gyár Grand Prix-re!
[mnky_ads id=”80″]

Mi­ku­lás­gyár Grand Prix

Vasárnap délelőtt ingyenes  buszjárat is indul a Mikulásgyártól azoknak, akik szeretnének kilátogatni az ingyenes rendezvényre. Az autócsodák mellett, forró teával és ebéddel is várják a családokat, gyermekeket.

“Rendezünk akadályversenyt a célegyenesben, a gyerekeket busszal és kisvonattal körbevisszük a pálya aszfaltcsíkján, terepjárókkal felfedezhetik a Hungaroring vadregényes erdejét, kereket cserélhetnek a Mikulás autóján, a boxokban pedig vérbeli autósportos Mikulás-programok várják őket, miközben játékosan a biztonságos közlekedés fontosságára is ráirányítjuk a figyelmüket.”

– írták közleményükben a szervezők.

A Mikulásgyár Grand Prix olyan új, egyedülálló kezdeményezés, amely közelebb hozza a gyerekeket hazánk legnagyobb sportlétesítményéhez, az eseményen egy kicsit mindenkinek alkalma lesz bepillantani a kulisszák mögé. A résztvevők birtokba vehetik a Hungaroring célegyenesét, boxait, sőt, még a pálya erdejében is kalandozhatnak.

„Nem csupán karácsony közeledtével, hanem egész évben fontos a Hungaroring számára a társadalmi szerepvállalás, az ünnepek pedig egy plusz jó alkalmat biztosítanak arra, hogy a világversenyek után egy olyan eseményt szervezzünk, amelynek főszereplői a gyermekek

– nyilatkozta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Ennek egyik része, hogy gyűjtőpontot alakítottunk ki a versenypálya kapuin belül, a másik pedig a december 10-én tartandó Mikulásgyár Grand Prix, amelyen igazi autósportos Mikulás-programok várják majd őket, miközben játékosan a biztonságos közlekedés fontosságára is ráirányítjuk a figyelmüket, hiszen számunkra ez is nagyon fontos küldetés.”

A Mikulásgyár Grand Prix ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a hungaroring.hu/mikulasgyar honlapon. A gyerekprogramok december 10-én 11 órakor kezdődnek és 15 óráig tartanak, s olyan „csapatfőnökök” csatlakoznak majd a programhoz, mint a túraautó-világbajnokságon a világbajnoki címért küzdő Michelisz Norbert, a kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert, a Formula–1 egyik legnagyobb hazai szakértője, Szujó Zoltán vagy éppen az ismert rádiós, valamint a Dakarra készülő Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.

Az adományokat december 1-től 22-ig lehet a Hungaroringen leadni. A gyűjtőpont – vasárnap  kivételével – 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva.

(forrás: MTI)
[mnky_ads id=”80″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét