Segít az Európai Unió – 100 millió közöseuró gyorstesztekre

A bizottság új közös közbeszerzési eljárást indított az oltáshoz szükséges orvosi eszközök beszerzéséhez.

Nemzeti, regionális tesztelési stratégiák

A koronavírus terjedésének megállítása céljából az Európai Bizottság a gyors antigéntesztek közvetlen megvásárlásához és eljuttatásához a tagállamok számára 100 millió eurót (mintegy 36 milliárd forint) mozgósít – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az uniós testület újabb járványügyi intézkedéscsomagjának bemutatásakor szerdán.

Von der Leyen elmondta, az intézkedéscsomag meghatározza a nemzeti és regionális tesztelési stratégiák kialakításához szükséges kulcsfontosságú elemeket. Egyebek mellett az információáramlás javítására, a hatékonyabb és gyorsabb tesztelés biztosítására, a határokon átnyúló járványfigyelő alkalmazások teljes mértékű kihasználására és az alapvető gyógyászati kellékek biztosítása összpontosít.

Bejelentette, hogy a bizottság új közös közbeszerzési eljárást indított az oltáshoz szükséges orvosi eszközök beszerzéséhez.

Antigén-alapú gyorstesztekkel bővítették Magyarországon is a tesztelési kapacitásokat az elmúlt napokban. Ezek a PCR tesztekhez hasonlóan az aktív fertőzöttek kimutatására alkalmas- írja a Népszava.

orvosi eszközök

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük