Segíts! A januári hetek a legnehezebbek!

Tudjuk mi, hogy ilyenkor még a szokásosnál is többen kopogtatnak segítségért, ám nekünk is van egy szívügyünk, mi nekik, értük “kalapozunk”. Szeretettel ajánljuk L. Ritók Nóra és az Igazgyöngy Alapítvány nagyszerű munkáját a Városi Kurír olvasóinak figyelmébe. Segítsük őket, dolgozni, élni!

Mélyszegénység

Az alapítvány sok évvel ezelőtt Hajdú-Bihar megyében, Told községben és a környékbeli településeken, a mélyszegénységben élő családok gyerekeinek indított művészeti oktatást. Az eredmények látványosak. Az ingerszegény környezetben élő gyerekek kinyílnak, tehetségük kibontakozik.

Aki azonban nyitott szemmel és nyitott szívvel tevékenykedik abban a térségben, annak előbb-utóbb rengeteg dolga támad a családok ezernyi problémájával. Az Igazgyöngy Alapítvány tevékenységeinek köre egyre bővül.

“Nyomorszéle”

L. Ritók Nóra több száz bejegyzésben dokumentálta és folyamatosan bővíti tapasztalatait a “nyomorszéle” blogjában. Rendkívüli erénye, hogy őszintén, pontosan ír az örömök, megható élmények mellett a kőkemény harcokról, konfliktusokról is. A nyomorban élők olyanok mint a fuldoklók: ha segítő kezet találnak, olyan erővel kapaszkodnak belé, hogy ha nem vigyáz a segítő, őt is lehúzhatná.

A Klubrádió a karácsonyi készülődésben “Ajándékozz Karácsonyt! – Kérjük, támogassák az Igazgyöngy Alapítványt!” címmel folyamatosan közölte a felhívást, hogy aki teheti, segítsen az Igazgyöngy Alapítvány munkatársainak. Civilek adakozása nélkül arra már nem jutna erejük, hogy az ünnepi időszakot egy kicsit szebbé varázsolhassák.
A Klubrádió ismert, népszerű arcai videós felhívásban is a kezdeményezés mellé álltak.

“Elsősorban anyagi támogatásra lenne szükség, de örömmel fogadják a rezsiutalványokat is, vagy másfajta támogatásokat is.”
Még bőven benne járunk az ünnepi időszakban, sosem késő elindítani a segítségetL. Ritók Nóra december elején egy rádiós beszélgetésben https://www.klubradio.hu/adasok/l-ritok-nora-ez-a-rendszer-elengedte-az-oktatast-110214 azt is elmondta, hogy mindig a január a legnehezebb időszak. A decemberre előre hozott családi pótléknak már híre-hamva sincs, a tél közepén gyerekekkel nem lehet fűtés nélkül megmaradni, a hosszú januári hetek nagy megpróbáltatást jelentenek…
Az Igazgyöngy Alapítvány adatai:
OTP BANK számlaszám: 11738046-20048343
IBAN szám: HU63 1173 8046 2004 8343 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB
Ha utalnának, akkor a közleménybe írják oda: Ajándékozz Karácsonyt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük