Segítsetek Szijjártó Péternek! – kérte, adjuk meg neki, megérdemli!

Ilyen is ritkán esik meg! Szijjártó Péter közösségi oldalán kér segítséget. Na jó, nem úgy igazán, csak cinizmussal teli pökhendiségből. De ha már kérte, válaszolni kéne neki, nem?

“Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?”

Szijjártó külügyér értetlenkedve állt a kérdés előtt azt hívén, hogy mindenki csak Őt bántja és köt bele minden megmozdulásába, pedig …. A dolog előzménye, hogy

“Szijjártó Péter július 14.-én helikopterrel repült le Őcsénybe, onnan átszállt az előre odaküldött (!) szolgálati Mercedesébe azzal hajtott Tolnára (kb 15 km) egy kormányzati támogatással dicsekedni. Onnan Szekszárdra ment a Mercivel (15 km), majd vissza Őcsény és huss.

A külügyér nem érti…

Szijjártó közösségi oldalán értetlenkedik:

“…a hétvégén megjelent híreket illeti, látom vannak, akik azt kifogásolják, hogy a Rendőrség (vagyis az állam) helikopterét használom néha, ha az idő szűkössége miatt másként nem tudom elvégezni a munkámat.

Rendben, értem a felvetést

Íme akkor a kérdés azoknak, akik emiatt kritikákat fogalmaztak meg:
Nézzük a pénteki munkanapot. Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?

 • 1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását?
 • 2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon?
 • 3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?
 • 4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek?

Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is. Újra kérdezem: ezek közül melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?”

Hadházy Ákos a segítségére sietett

“Szijjártó Péterben volt annyi cinizmus, hogy segítséget kérjen. Megkérdezte, hogy mit kellett volna kihagynia múlt pénteki napjából, hogy ne kelljen a rendőrség méregdrága óradíjú (5-800 ezer/óra) helikopterével repülnie (amúgy írásbeli kérdést küldtem a minisztériumnak, hogy hányszor fanyalodott eddig erre az áldozatra ez a vas szorgalmú jóember)

Ha engem kérdez:

 • A 4. napirendi pontot nem csak kihagyhatta volna, hanem ha kicsit vékonyabb lenne a bőr az arcán, mélyen hallgatna róla. Egy magáncég 500 milliós állami támogatásával ugyanis csak két dolga van a kormánynak: a kormányülésen szavazzon róla, aztán utalja el a pénzt. Ha lehelikopterezik vidékre, hogy eldicsekedjen azzal, hogy az adófizetők pénzének egy részét -helyesen- odaadták egy cégnek, az szimpla propaganda program. Semmi mást nem csinál, mint a kormányt és a kormánypártot népszerűsíti. Külügyminiszterként pláne nehéz ezt pótolhatatlan programként beállítani.
 • Az autópályát nem ő építette, nélküle is megépült és nélküle is elindul a forgalom rajta. Ha nincs ideje vagy kedve a szolgálati Mercin végigsenyvedni az utat, amit mezei magyarok sokszor megtesznek, akkor ne akarjon a szintén propagandát szolgáló, önfényező programon részt venni (lásd előző pont). Vagy igyekezzenek nem ellopni az autópálya-építések költségének felét, akkor már végig autópályán suhanhatna a Mercedes!
 • A másik két program bízvást belefér egy miniszteri napba, de ha Miniszter Úr megterhelőnek tartja ugyanazon a napon aláírni egy, az apparátus által már jó előre letárgyalt és előkészített szerződést a Shellel és autópályán lesuhanni Nagyváradra, hogy az apparátus által jóelőre letárgyalt és előkészített erdélyi támogatásokat bejelentse, akkor több lehetőség is van. Lehet pl online konferencián értekezni az RMDSZ-szel, vagy önnön pótolhatóságát belátva az egyik programra küldeni egy államtitkárt, van belőlük marha sok, biztosan van a határon túli magyarokért felelős is.

Szóval sok lehetőség van, egy valamit nem javaslok:

a magyarokat hülyének nézni és cinikus magyarázkodással kioktatni őket.”

édesanyját

2 hozzászólás

 • 2020.09.10 - 20:37
  Közvetlen hivatkozás

  Egyiket sem kellett volna elvégezned te korrupt vakegér, ha minimum lemondtál volna már rég a súlyos bűncselekmények miatt, amiket bizonyíthatóan elkövettél!! Sok van a számládon, de nagyon!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük