Sehol egy front? – Nyugodjon meg, a pénteki időjárás is ezt teszi!

Az utóbbi frontterhes időszak után úgy tűnik, végre nyugvópontra és az időjárás Magyarországon és ez december első hetében is így marad. Ránk is fér! A hét utolsó munkanapján többfelé visszatérhet a ködfelhő és a köd okozta szürkeség, azonban napos területek is várhatók, de a tél közeledtével már az ilyen időjárást is ki kell használni egy kis “kintlétre”, mert egyre kevesebb a napsütéses órák száma.

Ágyő front!

Pénteken nyugodt, frontmentes időjárás várható, gyenge légmozgással. Párás, ködös, majd ködfelhős és derült tájak váltakozása ígérkezik. Az északnyugati szélcsatorna helyén várható legnagyobb eséllyel napsütés, másutt viszont előfordulhat tartós szürkeség is. Éjszaka valamivel több felhő érkezik fölénk. Ködfoltok kialakulása várható, illetve a meglévők terjeszkednek. Számottevő csapadék nem hullik.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • péntek reggel -2 – +4,
  • péntek délután nyugaton és délen a napos területeken +10, északkeleten és a tartós ködben +5 – +7,
  • szombat reggel -1 – +2 fok körül alakul.
varosikurir 316654318 3265365013705199 6865418577114207918 n
illusztráció: Eumet

Legvalószínűbb folytatás

Hétvégére jelentős légköri eseményektől mentes, változóan felhős-napos-ködfoltos idő valószínű. Elvétve gyenge zápor, vagy a ködfelhőzetből itt-ott szitálás előfordulhat. Szombaton, a Dunántúlon kissé élénk ÉNY-i szél fúj.

Hétfőn, kedden és szerdán napsütéses és szürke ködfelhős, ködös tájak váltják egymást. Néhol előfordulhat szitálás.

Legfrissebb híreink!

Biometeorológia

Pénteken számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. Többfelé visszatérhet a ködfelhő és a köd okozta szürkeség, azonban napos területek is várhatók. Ez a kettősség nem csak pénteken, de várhatóan a jövő hét közepéig is meghatározhatja időjárásunkat, egyre csökkenő napsütés eséllyel. Az ilyen idő fokozza a depressziós tüneteket, ezért ahol és amikor napsütés van, érdemes kihasználni, és minél több időt a szabadban tölteni. De a ködös időben is célszerű egyet kint sportolni, vagy sétálni, hiszen a tél közeledtével már az ilyen időjárást is ki kell használni kintlétre, mert egyre kevesebb a napsütéses órák száma.