Selmeczi Gabriella és a fideszesek faképnél hagyták Pintér Sándort és a népjóléti bizottságot

“Selmeczi Gabriella “szenátor” asszony újabb infantilis, és szánalmas akciója már nem csak a Népjóléti bizottság munkáját akadályozta,de Pintér Sándor belügyminiszterből is bazári bohócot csinált!” – írta közösségi oldalán Varga Zoltán képviselő.

Méltatlanná vált Korózs Lajos (MSZP) a népjóléti bizottságban az elnöklésre, az ülés levezetésére, amikor Pintér Sándor belügyminisztert meghallgatják

– ezt mondta Selmeczi Gabriella (Fidesz) a népjóléti bizottság mai ülésének kezdetén, és felszólította a szocialista politikust, hogy

a “kamuvideó” és az keleti vakcinák elleni, oltásellenes ellenzéki parlamenti határozati javaslat miatt méltatlan arra, hogy az ülést vezesse a belügyminiszter éves meghallgatásán.

A fideszes politikus hozzátette, hogy

mind e miatt Korózs Lajos is, ahogy az ellenzéki politikusok, az emberek életével játszik.

Korózs Lajos minderre válaszul

kijelentette, hogy

a parlamenti Házszabály szerint nincs lehetőség rá, hogy őt visszahívják az ülésvezetéstől, így Selmeczi Gabriella nem is tehet ilyen ügyrendi javaslatot.

Mire a fideszes politikus azt válaszolta:

“ez felszólítás volt”, “egy kérés”, egy javaslat.

Korózs figyelmen kívül hagyva Selmeczi “felszólítását”, elkezdte az ülés levezetését,

Pintér Sándor már ott ült a teremben, a meghallgatására várva. Amikor viszont Korózs bizottsági elnökként az ülés napirendjének az elfogadását tette fel szavazásra – benne Pintér meghallgatását -, arra csak a bizottság kisebbségben lévő ellenzéki képviselői nyomták meg az “igen” gombot.

Selmeczi Gabriella és a fideszesek, KDNP-sek közben felálltak és kivonultak a bizottsági ülésről, így tiltakozva az MSZP-s Korózs Lajos bizottsági ülésvezetése ellen.

A bizottsági elnök ezek után nem tehetett mást, a határozatképtelenség miatt berekesztette az ülést

Viszont a bizottság még ott maradó tagjai “és a jegyzőkönyv számára” Korózs Lajos azért rögzítette, mit mondott Pintér Sándor

“előtte négyszemközt”.

Ezek szerint azt mondta neki a belügyminiszter, hogy

“számára nincs kellemetlen helyzet, és nincsenek kellemetlen kérdések”

– árulta el Korózs Lajos. Ezt még a Parlament épületében a zárt láncon közvetített bizottsági ülésről tisztán lehetett hallani.

Emlékezetes, a belügyminiszter éves beszámolója három hete is napirenden volt a parlamenti népjóléti bizottság ülésén, akkor Pintér Sándor mondta le a meghallgatást előre nem látott hivatalos programja miatt, részt vett ugyanis a WHO európai regionális igazgatójával, Hans Kluge budapesti találkozóján.

Varga Zoltán DK-képviselő is számolt be a történtekről

“Selmeczi Gabriella “szenátor” asszony újabb infantilis, és szánalmas akciója már nem csak a Népjóléti bizottság munkáját akadályozta,de Pintér Sándor belügyminiszterből is bazári bohócot csinált! Pintér Sándor és a teljes belügyi tárca megjelent a Népjóléti bizottság előtti, éves, kötelező meghallgatáson, de Selmeczi “szenátor” asszony vezetésével a kormánypárti képviselők felálltak és faképnél hagyták nem csak a bizottságot, de az elképedt belügyminisztert is.”

Kapcsolódó

 

selmeczi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük