Sem a lázmérés, sem a maszkviselés nem lesz kötelező az iskolákban, de fertőtlenítőszert kapnak!

A maszk nem kötelező, a lázmérés nem indokolt, a tanévkezdéséhez szükséges fertőtlenítőszerek kiszállítása pedig folyamatban van – ezt írta az ATV Híradó megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Máshol, máshogy….

A WHO eddig csak felnőtteknek javasolta a maszkviselést. A vasárnap – az UNICEF-el közösen – kiadott

ajánlás szerint a 12 évnél idősebbeknek is maszkot kellene viselniük, a 6 és 11 év közöttieknek pedig a körülményektől függően hordják.

A szaktárca viszont azt írta:

a maszk viselése az osztálytermekben nem kötelező, de nem is tiltott. A lázmérés pedig Nemzeti Népegészségügyi Központ szakembereivel is egyeztetett protokoll alapján nem előírás, eltekintve a kollégiumi beköltözéstől.

Tehát sem a lázmérés, sem a maszkviselés nem lesz kötelező az iskolákban

Viszont az Operatív Törzs döntése alapján az intézmények

a tanévkezdéshez szükséges mennyiségben megkapják a fertőtlenítőszereket. A kiszállítás előkészítése folyamatban van, a héten megkapják azokat az intézmények.

Közben a Köznevelés Stratégia Kerekasztal ülésén értékelték a digitális oktatást, beszéltek a hagyományos iskola kezdésről, és arról, hogy egy esetleges későbbi járványidőszakban, hogyan működnek majd az iskolák. Szó volt arról is, hogy az oktatási intézményeknek saját járványügyi protokollt kell majd kidolgozniuk.

Szemezgettek a javaslatok között

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, javaslataikból (pedagógusok tesztelése, tanárok egyszeri, 100 000 Ft-os juttatása a digitális oktatásban nyújtott munkájukért) nem sok mindent fogadtak el.

A szaktantermi oktatás felfüggesztését, a fertőtlenítés rendszerességét, és ezek közpénzből történő finanszírozását viszont jóváhagyta az államtitkárság.

Ezzel szemben….

Kötelező lesz az orrot és a szájat elfedő maszk viselete Görögországban az iskolákban – jelentette be hétfőn az ország oktatásügyi minisztere, aki a koronavírus-fertőzöttek számának megugrásával indokolta a rendelkezést írta meg az Origo.

Niki Kerameusz leszögezte, hogy

mind a diákoknak, mind pedig a tanároknak kötelező lesz a maszk viselete a termekben és egyéb, az iskola területén lévő zárt terekben.

A miniszter hozzátette, hogy a szigorítás az osztályok létszámát 17 főre korlátozza. Görögországban a tanév szeptember 7-én kezdődik. Az elmúlt hetekben megnőtt fertőzésszám miatt a görög hatóságok több, korábban feloldott korlátozást állítottak vissza országszerte.

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük