Tordai Bence: Nácibarátok a Nemzeti Alaptanterv körül?

Tordai Bence hétfői parlamenti interpellációja során arra volt kíváncsi, mégis miféle hazafias szempontokat érvényesít akkor a Fidesz, amikor Takaró Mihályt bízza meg a Nemzeti alaptanterv (NAT) bizonyos részeinek hazafiasabbá tételében.

Múlt héten röppent fel a hír,

amiről a Városi Kurír is beszámolt, hogy a szélsőséges nézeteket valló irodalomtörténész segítségét kéri a kormány. Majd ezt az Emmi rögtön cáfolta is. Viszont bizonyos források szerint ha nem is hivatalos keretek között, de Takaró tanácsadóként funkcionál a Fidesznek.

Cikkünk megjelenése után helyreigazítást kért a minisztérium, miszerint valótlanságot állítottunk.

 

Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa felidézte, hogy a Fidesz náci simogató elvbarátjára bízná az oktatás ügyét. Mert elmondása szerint Emmi-cáfolat ide vagy oda, letölthető egy szerződés, mely 9 millió forintról szól a kormánytól Takaró részére… Tordai emlékeztetett, arról a Takaró Mihályról van szó, aki szerinte

“a magyar tudomány megcsonkolásán dolgozik”,

akinek

“az célja, hogy antiszemita elvbarátjait betolja a NAT-ba, kiírtsa a zsidó származású szerzőket az alaptantervből (…) pusztító, mérgező gondolataival fertőzze meg a magyar gyerekeket”.

Tordai fel is tette a kérdést,

hogy szerződésben áll-e az Emmi Takaró Mihállyal, van vagy lesz-e köze az ismert nácibarát irodalomtörténésznek a NAT-hoz, és mire szerződtek vele.

Az Emmi részéről Rétvári Bence próbált meg válasz címen reagálni Tordai interpellációjára

Ám ahelyett, hogy mint ahogy azt hirtelen felindulásból a minisztérium tette, cáfolta volna az információt. Rétvári más pártok képviselőivel, azok szerencsétlen vagy visszautasítandó kijelentéseivel, vagy épp a Jobbikhoz fűződő viszonyukkal példálózott. Miszerint Tordai pártjának is mindegy kivel fog össze… És ennyi történt. Egyetlen érv vagy információ nem hangzott el az államtitkár szájából.

Így a Fidesznek nem sikerült cáfolnia

a Takaró Mihály NAT körül ténykedéséről szóló információt. Sem megvédeni, sem megtagadni nem tudta A Fidesz nevében Rétvári a nácibarát irodalomtörténész személyét.

Forrás

2 thoughts on “Tordai Bence: Nácibarátok a Nemzeti Alaptanterv körül?

  • 2019.07.09 at 13:21
    Permalink

    Torda a söpredékek söpredéke, aljas provokatőr. A parlamentben nem lenne helye, de ebben az országban sem, amelyet folyton meggyaláz. Kullancs, nem tudni, hová való… de ide biztosan nem.

  • 2019.07.09 at 13:27
    Permalink

    Tordai, a söpredékek söpredéke, aljas provokatőr. A parlamentben nem lenne helye, de ebben az országban sem, amelyet folyton meggyaláz. Örülhetne, hogy lyuk van afenekén. Kullancs, nem tudni, hová való… de ide nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest