Hiába a kerítés, nem tudta megállítani Semjén Zsolt KDNP-s tótumfaktum és mellesleg Magyarország miniszterelnök-helyettese hírét a világsajtóban. Ha kedd, akkor Svédország.
[mnky_ads id=”10551″]

Semjén, a nemzetközi

A svéd sajtó keddi napja Semjén és rajta keresztül Magyarország jegyében telt. Mielőtt örömünnepet ülnénk, az előjel negatív volt. A két legnagyobb írott és internetes változattal bíró svéd lap főoldalon hozta a magyar miniszterelnök-helyettes vadászkalandjait és a magyar belpolitika történéseit.

- Hirdetés -

Az Aftonbladet két helyen számol be Semjén Östersundi vadászkalandjáról

“Korrupciós botrány rázta meg Magyarországot a választás hajrájában”

“Korrupcióval vádolják a magyar vezető politikust svédországi vadászata után”

címmel.
[mnky_ads id=”10552″]

Az eredeti cikk és a fordítás

aftonbladet

Nicklas Tuorda, a kormányhivatal vadászati felügyelője azt feszegeti, hogy:

“A kérdés az, hogy vadászatnak lehet-e nevezni háziállatok kilövését?”

A Városi Kurír svédországi forrása leleplezte az eddig ismeretlen város nevét, ahol Tourda elmondása szerint a szelíd állatot kilőtte a magyar miniszter. Östersund a helység neve. A vadászati felügyelő arról is beszélt:

“Előfordul, hogy a rénszarvasok tulajdonosai eladják az állatok kilövési jogát az érdeklődőknek, de ez nem gyakori”,

vagyis feltehetően nem filléres mulatság. Mivel szelíd jószágokról van szó, – folytatta Tourda – hozzá vannak szokva az emberhez, viszonylag könnyű a közelükbe kerülni.

“Nincs félelemérzetük. A kérdés csak az, hogy lehet-e egyáltalán vadászatnak nevezni a szelíd rénszarvas lelövését? Norvégiában élnek vad rénszarvasok is, ott sokat kell menni, hosszan kell becserkészni, míg eggyel találkozhat az ember.”

wikipedia

Az Aftonbladet elérte a Norrbotteni megyei kormányhivatalt, ahol kiderült, hogy nem tudtak Semjén kiruccanásáról.

Az Expressen a Magyar Nemzet cikkét szemlézi, és hozzáfűzi, hogy azzal vádolják a miniszterelnök-helyettest a választási kampány hajrájában, hogy megvesztegették a Svédországi kiruccanással.

 

expressen

[mnky_ads id=”10553″]

Semjén Zsolt aki egyben a magyar “fővadásznak” is tekinthető, azóta már bejelentette, hogy szívesen menne – egyébként védett – jegesmedvére is, ahogy, alig egy éve igyekezett a vadászati tilalom alól kivenni néhány énekesmadarat is.

Úgy látszik, Semjénnek mindegy, kicsi, nagy vagy óriási, csak lövöldözhessen. Hogy közben hazánkra is szégyent hoz, az cseppet sem zavarja.

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét