Gondolta volna, hogy a XXI. században, Európa közepén, uniós tagként egy nemzet miniszterelnök-helyettese azt az elvet vallja, hogy a legjobb befektetés, ha az egyházak felügyelik országa pénzét. Nem a tudás erősítése az elsődleges cél, hanem a hité. Az persze igaz, hogy aki, vakon hisz, azt lényegesen könnyebb vuduzni!

Magyarország jövőképe Semjén szemszögéből

Nem tudok elképzelni jobb “befektetést” a költségvetési pénzeknek, mint az egyházi intézményekbe történő invesztíció

– jelentette ki Semjén Zsolt vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tisztabereken vasárnap.

A miniszterelnök-helyettes a felújított tisztabereki görögkatolikus templom felszentelése alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta, az egyházi fenntartásban lévő iskolák és szociális intézmények minőségi feladatot látnak el, egy olyan pluszt adnak az oktatáshoz, a szociális ellátáshoz, illetve a kultúrához, amit más nem tud adni.

A szószék uralása….

Az egyház a szoros értelemben vett hitéleti feladatának ellátása során

“mindannyiunk lelkét emeli fel és mindannyiunkat jobb emberré tesz”, az állam célja pedig az, hogy az emberek olyan minőségi életet tudjanak élni, ami az országnak is a javára válik

– fogalmazott Semjén Zsolt, megerősítve, ezért az állam és az egyház együttműködése a járható út.

Ez már több választásnál jól teljesített, bár a szószékről a Fideszt éltetni tudtommal egyik bibliában sincs konkrétan benne.

“….mindenkinek “kis Szent Istvánnak” kell lenni…”

A kormányfőhelyettes kifejtette, a templomszentelések alkalmával Szent István királyról is meg kell emlékezni, mivel ő nevéhez fűződik a magyar egyházszervezet és az egyházmegyék megalapítása.

Az általa létrehozott közigazgatási és egyházmegyék ezer éve működnek, ezért mondhatjuk Szent Istvánra, hogy ő az ország- és egyházépítő – jelezte a miniszterelnök-helyettes. Azt hagyta ránk örökül – folytatta -, hogy

mindenkinek “kis Szent Istvánnak” kell lenni az életnek azon a helyén, ahová a gondviselés állította és ahová a küldetése szól.

Semjén Zsolt szavai szerint akkor tud épülni az ország, ha mindenhol megújulnak az épületek, a templomok és a települések, vagyis

“ami jó az egyháznak, az jó az országnak, ami jó az országnak, az jó az egyháznak.”

Forrás

Tőkés László berágott az Orbán-helyettes Semjén Zsoltra

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét