Ez úgy kellett, mint egy falat foszlós kalács! Katonák és vadászok együtt…. a kik ellen, vagy mellett is? Pr-fogás, vagy ezentúl honvédhet a vadász és vadászhat a katona?

Van cél is, de még milyen!

A katonai pálya, azon belül az önkéntes tartalékos szolgálat ismertségének és népszerűségének növelése, illetve a haza védelmi képességének erősítése érdekében négyoldalú honvédelmi-vadászati együttműködési keretmegállapodást írtak alá hétfőn Budapesten – jelentette az MTI.

A dokumentumot Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára, Böröndi Gábor, a Magyar Honvédség Parancsnoksága parancsnokhelyettese, Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke és Pechtol János, az Országos Magyar Vadászati Védegylet (OMVV) ügyvezető elnöke írta alá a Honvédelmi Minisztériumban.

A rendezvényen Szabó István elmondta:

a megállapodás három fő területre terjed ki.

Úgy mint: fej, tor, portoh – ja, nem!

  • az első az önkéntes tartalékos szolgálat népszerűsítése, és hogy lehetővé tegyék a vadászok bekapcsolódását az önkéntes tartalékos rendszerbe
  • a következő terület az ifjúság honvédelmi nevelése, hiszen a vadászok is számos iskolával vannak kapcsolatban,
  • a harmadik pedig az infrastruktúra, jellemzően a lőterek közös célú kihasználása.

Toborzásra fel!

A toborzás segítése, az önkéntes tartalékos rendszer népszerűsítése érdekében

a vadászkamara és a védegylet rendezvényein lehetővé teszik a toborzást, továbbá kölcsönösen vállalja a Magyar Honvédség, azon belül az önkéntes tartalékos rendszer népszerűsítését honlapjain, illetve közösségi médiafelületein.

A honvédelmi nevelés segítésének keretében

a vadászkamara és a védegylet vállalja a honvéd kadétprogram népszerűsítését a velük kapcsolatban álló középiskolákban. Az MHP előadót biztosít a két szervezet rendezvényeihez, valamint az Ismerd meg vadászokat elnevezésű ifjúságnevelési programhoz.

A megállapodás kiképzési célú ingatlanhasználatról szóló része szerint

a vadászkamara vállalja, hogy az általa vizsgahelyszínül használt lőterekről kimutatást készít és az információkat megosztja az MHP-val. A védegylet felméri a tagsági körén belül az MH kiképzési céljainak megfelelő vadászházi hasznosítású ingatlanokat.

A HM pedig vállalja, hogy

biztosítja egyes katonai lőterek ideiglenes és időszakos használatát a vadászkamara és a védegylet tagjai számára.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét